Hűvös késő délután…

Hrabina Alex (kapus)  Fotó: DVSC

Piros-fehérek a kiesés ellen, piros-fehérek a bajnoki címért – akár így is körül lehetett volna írni a szombat késő délutáni DVSC – Kisvárda bajnokit, amelyen a Hrabina-parádénak köszönhetően szerzett egy pontot a Vasutas.

Akár a Loki számára létfontosságú nemzetközi derbiként is eladható lett volna a találkozó. Míg a Nagyerdei Stadionban hazai pályán futballozó, Joan Carillo-vezette Debrecen kezdőcsapatában kettő légiós kapott helyet, Deslandes és Charleston személyében, addig a Kisvárda alakulatának öltözőből kivonuló tizenegyében mindössze kettő hazai nevű labdarúgó állt. Ám nem ez volt az egyetlen szembetűnő különbség a két gárda között, hanem a tabellán elfoglalt pozíció is. Az elmúlt esztendőkben jelentősen feltörekedett meglepetéscsapatot felvonultató szabolcsiak a dobogó második fokán menetelve, a bajnoki címért folytatott harcban kívánják kivenni részüket, míg a kiesés ellen küzdő Debreceni VSC a méltatlan kilencedik helyen szerénykedve várta győzelmi kényszerben a keleti megmérettetést.

Az első félidőben különösen a balszélen technikásan futballozó várdaiak letámadó taktikát alkalmazó alakulata többször is helyzetbe került. Ehhez persze kellettek a Loki védelmi hibái is, amelyekre Deslandesék labdakezelési bakijai is jócskán rásegítettek, a pirosmezesek hálóőre azonban nem engedett a nyomásnak. Most pedig emeljük ki a kapus személyét, aki nem csupán teljesítményével, hanem kezdőcsapatba való bekerülésével is igencsak kivívta magának a szükséges és jogos figyelmet. Hrabina Alex állt a gólvonalon. Az a kapus, akinek eddig az összecsapásig mindössze egyetlen egy elsőosztályú lehetőség adatott, ráadásul azon az egy mérkőzésen is mezőnyjátékosként kellett társait segíteni. Ezúttal pedig bemutatkozott az élvonalban is. Nem is akárhogy. Közvetlen közelről érkező ziccert hárított, meccsben tartotta a Lokit, és gyakorlatilag a mérkőzés hőseként vonult le a pályáról a 90 perc utáni hármas sípszót követően. Jogos lehet tehát a felvetés, hogy, ha Carillo-mester kezdőkapusként számítana rá a továbbiakban is, a bizalom egyáltalán nem lenne alaptalan.

A találkozó egészét tekintve korántsem látványos futballról, inkább taktikai csatározásról szólt az összecsapás. Helyzetek, lövések akadtak mindkét oldalon. Rögtön az első percekben Ugrai Roland bombázott, Szécsi Márk előtt is akadt helyzet, de kiszorított helyzetből csak a kapusig tudott lőni, a frissen Debrecenbe érkezett Dorian Babunski pedig csereként beállva veszélyeztetett fejjel, de a labda egyszer sem ért a hálóba. Akárcsak a túloldalon. A gólnélküli döntetlennel pedig a pontokon megosztoztak a csapatok. Minden rosszban van valami jó: bár a Loki továbbra sem mozdult el a kiesőzóna közeléből, s továbbra is harcol a felkapaszkodásért. Ellenben Hrabina határozott fénypontja volt a meccsnek, amely a harmadik olyan bajnoki volt sorozatban, amelyet a Vasutas kapott gól nélkül fejezett be. Következő mérkőzésükön, amely rangadó lesz, Bódi Ádámék egy Fehérvár elleni győzelemmel hatalmas lépést tehetnek, hogy elinduljanak felfelé a tabellán.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.