Három megyéé a fejlesztési ügynökség

Debrecen, 2014. február 28., péntek (MTI) - Módosította az Észak Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ) Nonprofit Kft. társasági szerződését pénteken a hajdú-bihari önkormányzat, ezzel befejeződött az európai uniós pályázatokat gondozó szervezet tulajdonosi szerkezetének átalakítása - közölte az önkormányzat elnöke a döntést követően az MTI-vel.

Bodó Sándor elmondta: a fejlesztési ügynökség 3 millió forintos törzstőkéje egyenlő arányban oszlik meg a három tulajdonos, a Hajdú-Bihar, a Jász-Nagykun-Szolnok és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat között.

Az érintett megyei önkormányzatok között megtörtént az egyeztetés a gazdasági társaság irányításával, tulajdonjogával és a tulajdonosi jogok gyakorlásával összefüggő kérdésekben. Ennek megfelelően a három jogutód megyei önkormányzat egyforma tulajdonosi jogosítványokkal rendelkezik a cégben, a társaság taggyűlésének határozatképességéhez minden tag jelenléte, a döntések meghozatalához pedig egyhangú szavazat szükséges - ismertette a részleteket Bodó Sándor.

Hozzátette: a társaság neve nem változik meg, székhelye Debrecen marad, Nyíregyházán és Szolnokon pedig az ügynökség 5-5 munkatársának részvételével kirendeltséget nyitnak.

Mező Ferenc, az ÉARFÜ ügyvezető igazgatója az ülésen bejelentette: a szolnoki irodát március 5-én, a nyíregyházit március 20-án nyitják meg.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.