Fél perc

A nemzetközi jel

Első benyomások birtokában elég komoly valószínűséggel meghatározhatjuk a megfigyelt személyiségét. Fél perc meg egyenesen időtlen idő. Ennyi idő alatt cselekedetek sora alapján ítélkezhetünk.

Az alábbi eset kapcsán idézhető a magyar szólásmondás: három a magyar igazság. A Fórum második emeleti parkolójában az illető fél perc alatt háromszor bizonyította bárdolatlanságát. Illetve ne is köntörfalazzunk! Bunkó volt az ifjú (vészesen terjedő ragály).

A parkolóban öreg (H-s) rendszámú csotrogányával kivágott egy szolidan, óvatosan guruló (ez volt a szerencséje) kocsi elé. A fékezésre kényszerített dudaszóval jelezte nemtetszését, mire az izomagyú flegma képpel mutatta be neki középső ujjas véleményét.

Ez eddig két bunkóság. Csak úgy mellékesen, kipufogójából lövellt a füst, jobboldali féklámpája pedig nem égett.

A harmadikat a kiléptető kapunál követte el. Miután érvényesítette parkoló céduláját, laza csuklómozdulattal lökte az aszfaltra. A takarítónő ne unatkozzon! – gondolhatta.

Aztán megint füstös gázfröccs, irányjelzés nélküli sávváltás és piroson történő átsurranás.

Ez már nem is három. Tele az ország hasonló mentalitásúakkal. Az ország lassan nevet változtathat, Magyarország helyett Bunkósztánra.

Somogyi Ferenc 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.