Ennyi járt: három pont Egerszegről

Szécsi Márk gólöröme  Fotó: DVSC

A DVSC labdarúgói a Felcsút elleni véleményes hazai vereséget követően Zalaegerszegre látogattak. Az alsóházban szerénykedő zalaiak ellen két alapembere nélkül utazott a harmadik helyért harcoló Blagojevic-csapat.

A Nagyerdőn a Felcsút ellen történtek miatt a szövetség a kapitány Dzsudzsák Balázst és Ferenczi Jánost is eltiltotta, így ők semmiképp sem állhattak mesterük rendelkezésére. A találkozó alapvetően langyosan kezdődött, a felek inkább kóstolgatták egymást, nem sikerült érdembeli helyzetet kialakítani. Teltek a percek, érezhető volt a feszültség, fizikálissá vált a csata, hiszen mindkét gárda próbálta áttörni a másik védelmét, hosszú ideig mégis egy elkeseredett, távoli Gergényi-próbálkozás volt a legizgalmasabb mozzanat. Mindenképpen pozitívum volt, hogy a két szurkolótábor szakadatlanul biztatta övéit, Debrecenből különösen szép számmal utaztak el az ország túlsó felére. Aztán jött a fordulat. A 34. percben lendületbe jött a Vasutas, a Zete térfelén zajlott a játék, a debreceniek tartották a labdát, Szécsi Márk forintos kiugratást kapott, megiramodott és a tizenhatos határától elegánsan emelte át a kapus, Demjén fölött: 1-0 a DVSC javára! Jócskán megszaporodtak az egerszegi technikai bakik, pontatlan passzok sora követte egymást, noha a Debrecen védelmének kommunikációja sem volt minden ponton zökkenőmentes. Az első felvonás végén hosszabbítás nem volt indokolt, vendégvezetéssel jött a második félidő.

A vendéglátók futballképe a fordulást követően sem változott, míg a Loki esetében a higgadt, szervezett, de kapura kevéssé törő játék volt jellemző. Az 58. percben újra nagy helyzet adódott a DVSC előtt. Varga Kevin emelt passzából bő hét méterről Mance rúgott jobb lábbal hatalmasat, de Demjén bravúrosan hárított. Ekkor legalábbis még tudott védeni. A 84. percben azonban már esélye sem volt. Jobbról tekeredett a labda a kapu elé, miután Bárány Donátot lökték fel, és kapott szabadrúgást a Loki. Az ifjú támadó pedig köszönte, kapásból jobbal elrúgta a hálóőr mellett a labdát, ezzel beállítva a 2-0-s végeredményt. Érezhető volt, hogy kérdés már nincs, Megyeri is előszeretettel feküdt le labdával a kezében a zöld gyepre. Az Egerszeg legnagyobb bánatára, hiszen vereségükkel továbbra is komoly veszélyben vannak a tabella alsó felén.

Srdjan Blagojevic legénysége ezzel a diadallal megint egy lépéssel közelebb került a bronzéremhez. Habár a Paks vasárnapi győzelmével továbbra is tartja egyetlen pontos előnyét a Debrecennel szemben, Bódi Ádámék jogosan tekinthetnek előre bronzreményekkel.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.