Átgyalogolt a Loki a Várdán

Gólzáport rendezett a Loki  Fotó: DVSC Kézilabda

Egészen elképesztő gólesőt rendezett Kisvárdán a DVSC Schaeffler női kézialakulata szombat este. A piros-fehérek szervezett kézilabdát játszottak, koncentrált védekezéssel, amelynek eredménye az lett, hogy a hazaiak az első félidőben hat, a másodikban pedig mindössze három gólig tudtak eljutni.

A Debrecen számára nem is egy ismerős állt a parketten. A KKC kötelékében ugyanis több, a cívisvárosban ismerős játékos is kézilabdázik. Pályára lépett a DVSC nevelésű Sápi Gréta, az egykor a Hódosban közönségkedvenccé lett Siska Pálma és Karnik Szabina is.

Idegenbeli hajráját Kisvárdán folytatta a bronzéremért menetelő Vasutas. Az esélyesebb debreceniek pedig már a mérkőzés elején erődemonstrációt tartottak. A sokat hibázó várdaiakon a szervezett védekezés és Catherine Gabriel kiváló kapusteljesítménye is kifogott. A túloldalon azonban elsősorban átlövésekből sorra születtek a találatok, Kácsor Gréta vezérré lépett elő. Sorra érkeztek a Loki-gólok, míg több mint tíz percnyi játék után a KKC neve mellett mindösszesen egy találat szerepelt. A vendégek kapujában Catherine Gabriel továbbra is brillírozott, erődként hárította a falon átjutó labdákat, a hazai kapu előtt pedig folyamatosan támadtak a piros-fehér hölgyek. A félidőben 20-6 állt az eredményjelzőn a DVSC Schaeffler javára. A folytatásban sem lankadt a cívisvárosiak játékkedve, sem támadásban, sem védekezésben. Továbbra is koncentráltan és egyre felszabadultabban kézilabdázott a Lokomotív, minden oka meg is volt rá.

A második félidőben gyakorlatilag nem maradt nyitott kérdés. Annál inkább nem, hogy a vendéglátók a második félórában mindösszesen három alkalommal tudtak eredményesen akciót befejezni, gólig jutni. Az egész mérkőzésen tehát sikerült kilenc gólon tartania a Lokinak ellenfelét, míg a vendégek harmincötször is be tudták venni a várdai kaput. A végeredmény: 9-35. Ezzel a fényes és kiütéses diadallal újabb hatalmas lépést tettek Töpfner Alexandráék afelé, hogy a Mosonmagyaróvárt megelőzve a szezon végén ragyogó bronzéremmel a nyakukban ünnepelhessenek.

Még két megmérettetés vár Szilágyi Zoltán alakulatára, két rangadó. Először május 20-án szerepel a csapat a viharsarokban, a Békéscsaba otthonában. Majd szezonzáróra május 27-én utaznak a lányok a Dunaújváros otthonába.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.