Indul a szezon, jön a Buzánszky

A jó hangulat is számít, nem csak az érmek

Aligha kell kerekítenünk, hogy hamarosan ki lehessen jelenteni: immár két évtizedes jubileumához közelít a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa, amelyen idén is útjára indul a labda az őszi szezonban.

Több ezer gól, több száz játékos, megannyi ikonikus csapat, egy országos elismerés és átütő siker szezonról-szezonra. A BJLEK, az országosan egyedülálló szabadidős egyetemi sportesemény már hosszú esztendők óta vonzza több osztályban, divízióban a focizni vágyó egyetemistákat a cívisváros egyetemén. Ezúttal sincsen másképp, hiszen a legfelsőbb osztályban, így a Superliga-Divízió 2 osztálypárosban, a harmadik vonalban, tehát a Divízió 3-ban, illetve a Női Ligában megnyílt a nevezés, és már számos csapat le is adta jelentkezését, hogy az őszi szemeszterben megmérettessen akár betonon vagy műfüvön.

A BJLEK nem csupán egy focitorna, hiszen a maga ünnepélyes mivoltával, a nyitó- és záróeseménnyel egyfajta sportünneppé is válik, amikor a résztvevők összegyűlnek, és a pályán kívül alkotnak megbonthatatlan sportközösséget. Ezzel a nívójával pedig méltó emléket állít a torna az Aranycsapat legendás védőjének, Buzánszky Jenőnek, a névadónak. A szervezők idén megannyi újítással, különlegességgel és meglepetéssel készülnek. Nem érdemes ezekről lemaradni, hiszen első újításképp máris elindult a rendezvény Instagram-oldala, ahol számos exkluzív tartalom várja majd az érdeklődőket. Épp annyira nem érdemes lemaradnia sem a DE polgárainak a tornáról.

Nevezni a buzanszkykupa.hu weboldalon lehet, míg a közösségi média felületein a facebook.com/buzanszkycup, illetve az instagram.com/buzanszky_kupa címen érhetők el további információk.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.