Ifjak az élmezőnyben – meggyőző a debreceni utánpótlás

Makó Zoé akciója  Fotó: DVSC Kézilabda Akadémia

A DVSC Schaeffler ifjúsági és serdülő élvonalbeli alakulatai rangadót nyertek. Kudor Kitti és Györvári Viktor csapatai szerda délután a Békéscsabát legyőzve őrzik helyüket a dobogós pozíciókban, míg Kudor Kitti NBII-es alakulata magabiztosan őrzi listavezető helyét.

Szerdán már kora délután szurkolóktól volt hangos a Hódos Imre Sportcsarnok lelátója, a meccsdömpinget ugyanis Györvári Viktor piros-fehér serdülő alakulata indította. A lila-fehér-gárda, az örök rivális Békéscsaba látogatott Debrecenbe – tavalyi felnőtt elsőosztályú szezonvégi kiesése miatt ezúttal az utánpótlás bajnokságban. Az agresszív védekezés mellett a támadások is eredményesen alakultak a nyolcadik győzelmükre készülő cívisvárosiaknál, betaláltak a szélsők. A különbség nőtt, a viharsarkiaknak nem akadt ellenszere a Loki akcióira, végül hatgólos félidei állást követően magabiztos 37-29-es DVSC-győzelmet jelzett az eredményjelző. Az irányító Ferenczi Lili tíz alkalommal is eredményes volt, míg a második felvonás kezdetén ihletetten beszálló Véniger Kata hat alkalommal is be tudta venni a lilák kapuját. A serdülő lányok mindössze egyetlen vereségükkel, a Ferencváros mögött, 16 bajnoki ponttal várják a december 1-én esedékes, hazai folytatást.

Közvetlenül utánuk már pályára is lépett a Kudor Kittivel a kispadon menetelő, ifjú, a felnőtt mezőnyben is jelentős tapasztalattal rendelkező irányító Csernyánszki Lilivel felálló ificsapat. A találkozó nehezebben indult, mint az előző, a csabaiak vezetést szereztek a gólokban bővelkedő első félidőben, ám a legnagyobbak közt ugyancsak megfordult Panyi Anna tartotta a frontot átlövéssel, majd Csernyánszki Lili kezdte a piros-fehér előnyt kialakítani. A félidőben 16-12 volt az állás. Némi hiányosság azért érzékelhető volt ezúttal a védekezésen. A serdülőkhöz hasonlóan ugyanis gyakran történt meg, hogy a lövőkre nem léptek ki a védőjátékosok, a figurák végén elindított bejátszások, illetve betörések így többször szabad utat kaptak. A sorok aztán némileg rendeződtek, elöl szélsők is kivették a részüket a csapat hetedik diadalából, Makó Zoé találatára a hajrában már nem érkezett érdembeli válasz, amely befolyásolhatta volna a győzelmet. Kudor Kitti tanítványai a dobogó harmadik pozíciójában – két váci csapat között, a Fradi és a Váci NKSE mögött – készülhetnek a következő megmérettetésre.

A Loki az első három hely közül valamennyire biztosít csapatot az utánpótlásban, az NBII-ben remeklő DVSC Schaeffler U22 ugyanis vezeti a ponttáblázatot. A nem kevés rutinos, idősebb játékost felsorakoztató mezőny élcsapata vasárnap fogadta a Borsod SK lányait, majd aratott igen imponáló győzelmet. A serdülő és ifjúsági bajnokságban is ismerős kézilabdázókat vegyesen felsorakoztató Loki már a meccs kezdetén megmutatta – cél a magabiztos győzelem. Az ifjú reménység, Csernyánszki Lili kiválóan irányított, a Borsod azonban igyekezett tartani a lépést a vendéglátókkal. A félidőben „mindössze” hat gól volt a mieink előnye, de a második félidő kezdetétől teljes mértékben Loki-irányítás alatt állt a mérkőzés. A meggyőzően játszó Balogh Rebeka a saját kapu előtt és az ellenfél hatosának környékén is eredményesen teljesített, a debreceni kapusra, Kovács Noémire pedig ugyancsak nem lehetett panasz. A sokgólos összecsapás vége egészen laza 39-23 arányú Vasutas-győzelem lett. Az U22-es Kudor-lányok így továbbra is őrzik első helyüket és legközelebb Füzesabonyban lépnek pályára.

Fotó: DVSC Kézilabda Akadémia

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.