Elzavarták a televíziósokat

Jól teljesít a Közterület Felügyelet Debrecenben. Imádja is őket mindenki. Ügybuzgó, a törvényeket betartó és betartató társaság gyűlt össze a Bem téren. A szándék nemes, a cél egyértelmű: a hatalmat éreztetni mindenkivel. Az egyenruha és a jelvény kötelezi a céget a fegyelem megszilárdítására.

A minap a volt csónakázó tó előtt szeretett volna egy televíziós csapat - egy kamera és két technikus - egy mindössze kétperces kis összeállítást felvenni arról, hogy szép ez a város, gyertek ide emberek, nézzetek meg mindent, vigyétek hírül a világban, szeretjük az idegent.

Mi igen, a közterületesek nem. Pillanatok alatt odaszökkent egy fiatal alkalmazott, igazolta magát, meghúzta a nadrágszíjat a derekán - ezzel is éreztetvén felsőbbrendűségét - és nemes egyszerűséggel egy paragrafusra hivatkozva összepakoltatta az egyházi stábot. Igaz, közben felhívta a főnökét, akinek fogalma nem volt, mi történik tőle négy kilométerre, de lelki szemei előtt látta, ahogyan kollégája kihúzza magát és elzavarja az illetékteleneket. 

Igaz, van egy határozat, kell engedély a kormányhivataltól akkor, ha közterületen reklám célból készül többkamerás felvétel.

Amikor megkérdeztük Tőzsér Gyulát, a cég egyik vezető tisztségviselőjét, minden második szavában a kormányhivatalhoz küldött. Hiába volt a bizonygatás, hogy nincs szabálytalanság, a szerv hajthatatlan maradt.

Igazuk van. A hatalmat gyakorolni és gyakoroltatni kell. Dögöljön meg mindenki, aki nem velünk van, hanem ellenünk! Ha meg vallásos, akkor egy ateistával ne vitatkozzon! Meg aztán mit mutogatunk a külföldinek azon, ami nem a mi pénzünkből épült, hanem az unióéból.

Amíg a stáb csomagolt, addig az éber közterületes fényképeket készített a csapatról - szabályellenesen személyiségi jogokat sértve, - és megmutatta azt a kültéri kamerát is, amellyel éles szemek közben valahol a városban, egy eldugott szobában figyelték a jelenetet. És mindeközben a komédia színterétől pár méterre kb. húsz autó parkolt a tilosban büntetlenül.

Közönség is akadt, magyarok és külhoniak egyaránt. Egy hazánkfia megjegyezte: szégyelli, hogy debreceni.

Én meg büszke voltam. A demokráciában, a törvények mindenkire vonatkoznak. Azt be kell tartani. Ha törvényalkalmazó vagy és nem tudod, hogy mi a teendő, gondolkozol és  megtalálod a megoldást: be kell tartani!

Ennyi történt.

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.