Debrecenből az Eb-re

Telt házas mérkőzés lesz

A cívisváros egyébként is kifejezetten mozgalmas és nívós sportélete nyár elején labdarúgó válogatott meccsel is kiegészül, a németországi kontinenstorna előtt ugyanis június 8-án a Nagyerdőn tartja főpróbáját a Rossi-csapat, Izrael ellen.

Május 14-én hirdette ki az Európa-bajnokságon részt vevő keretét Marco Rossi szövetségi kapitány. A mieink a házigazda németekkel, Skóciával, valamint Svájccal mérkőznek meg csoportjukban. Előtte pedig a felkészülés részeként tét nélküli mérkőzésekkel hangol a piros-fehér-zöld alakulat a kontinenstornára. E felkészülés zárását június 8-án tartják Izrael ellen, az összecsapásnak ráadásul a debreceni Nagyerdei Stadion ad otthont. A találkozóra a meghirdetett jegyértékesítés kezdési időpontot követő másfél órában valamennyi belépő elfogyott, így a címeres mezben több mint húszezer szurkoló előtt szerepel majd nemzeti csapatunk.

Legutóbb 2015-ben rendeztek Debrecenben válogatott mérkőzést, akkor Litvánia együttese látogatott a Nagyerdőre, majd távozott 4-0-s vereséggel hazánkból. Azóta jócskán átalakult a magyar labdarúgás, jelentős minőségbéli fejlődésen mentek keresztül a magyar legények – tegyük hozzá, az egy esztendővel későbbi franciaországi Eb hozta az első nagy áttörést. Azóta valamennyi kontinenstornán szerepeltek a mieink, ráadásul jókora sikereket is elértek, és mára méltán kerültek fel a jelenkori nemzetközi válogatott futball térképére, mint jelentős és megkerülhetetlen tényező – hűen az egykori daliás időkhöz és legendákhoz.

Magyarország tehát június 8-án fogadja Izrael válogatottját a Nagyerdei Stadionban, a mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.