Zenei és érzelmi magaslatok

Beton.Hofi, azaz Schwarz Ádám

A Nagyerdőn az égbenyúló Víztoronyban pénteken este már a Made in Debrecen közönsége gyűlt össze, hogy megünnepelje: Debrecen is a húrokba csap. No, ez még csupán amolyan beforeparty volt, semmilyen tekintetben nem lehetünk csalódottak, hiszen a DebreSlam és Beton.Hofi kellő lendületet adott az estének és a szombati hivatalos rendezvénynek.

A PusztaHang nevével fémjelzett esemény alapvetően a szombati egynapos, nyolchelyszínes koncertsorozatot jelenti, az előbuli is a Made in Debrecen márkaneve alatt zajlott. Este 8 órától folyamatosan egyre többen érkeztek a Víztoronyba, a rendezvénytér alsó, belső terme pedig hamar megtelt, hiszen a DebreSlam tagjai „szövegeltek”, és intellektuális ritmusaikkal elkápráztatták a jelenlévőket.

Slam. Kérdezhetnénk, mit is jelent ez igazából, és mit is keres egy zenei rendezvényen!? A válasz egyszerű. Mindez maga a zene alapja. Ritmus, hangsúly, verbális tartalmi elemek tengere. A DebreSlam pedig mindennek a magasiskoláját mutatta be személyes és globális témákat egyaránt érintő előadásában. A terem pedig megtelt és fél 10-kor bejelentették a szervezők, hogy több embert nem engedhetnek be. Egy valaki azonban mégis befért még. Az elektronikus hiphop-trap egyik legkiemelkedőbb hazai alakja, aki érzelmekre mélyen ható számaival és példás, közvetlen, szerény személyiségével joggal vívta ki magának nem csupán a műfaj kedvelőinek, hanem a teljes magyar könnyűzenei paletta méltó elismerését. Ő Schwarz Ádám, azaz Beton.Hofi és vele a Vagyunk Végig Turné. Tényleg voltunk végig. Dalait csaknem kettőszázan énekelték péntek este. A körülbelül egyórás koncert végén három ráadást is adott az énekes, hiszen a közönség korántsem szerette volna elengedni.

Nem is kellett, hiszen, miután a Víztoronyban végetért a rendezvény, a belvárosban még akadt lehetősége a rajongóknak egy képre találkozni kedvencükkel, hiszen maga Beton.Hofi is Debrecen központjában pihente ki az előadás fáradalmait. Összességében tehát a péntek estével kapcsolatban kimondhatjuk, hogy a másnapi munkanap ellenére a lehetőségekhez mérten maximális létszámmal és intenzitással nyitotta meg a cívisváros az ünnepet, amelyen Pécs után Debrecen is a húrokba csap. Mindezt ráadásul ingyen lehet megtekinteni.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.