YoUday-ből mesterhármas

A rendezvény logója

Felpezsgett az élet Debrecenben. 2018. szeptember 26-án immáron harmadik alkalommal került sor a „yoUDay” megrendezésére a Nagyerdei Stadionban. A várakozásnak megfelelően az emberek idén is tolongtak a bejáratokon, sőt körülbelül 22 ezer ember töltötte itt a napját, estéjét, éjszakáját, ami abszolút rekordnak számít.

Az egyetem napja, a TE napod!- szól a szlogen. Azonban mit is takar ez igazából, és kinek is a napja? A közhiedelemmel ellentétben az esemény nemcsak a jelenlegi egyetemistáknak szól. A yoUDay egy évente megrendezendő kerülő tanévnyitó ceremónia, amelynek a középpontjában az egyetemi polgárság, az egyetemhez kapcsolódó közösség áll. Az első ilyen rendezvényt három évvel ezelőtt valósították meg, aminek a célja nem volt más, mint a régebbi és a jelenlegi diákok összetartozásának az ápolása, a felhőtlen szórakozás, és végül, de nem utolsó sorban sokaknak a második otthonáról, a Debreceni Egyetemről szól. Az érdeklődést nagyon jól bemutatja, hogy az eseményt megelőző egy hétben már nem lehetett ülőhelyre szóló jegyet venni, mert az összes elkelt. Az esemény hivatalos Facebook oldalán és a különböző csoportokban az emberek szinte egymásra licitáltak az idő közben eladóvá vált jegyekért. 

A yoUDay eseményeit két csoportra lehet bontani, a nappali és az éjszakai programokra. A nappali programok között olyanokkal találhattuk szembe magunkat, mint például főzőverseny, tehetségkutató verseny, chilis burger evő verseny, DEN Beer Pong (Sör pong) verseny. Ezeket túlszárnyalva a Facebook „ördögei” is, Tibi Atya és a Troll Foci standja is megtalálható volt, aki, amely a hírnevükhöz méltó kikapcsolódási lehetőségeket garantáltak a hozzájuk csatlakozó résztvevőknek.

Az éjszaki programokra 18,15-től lehetett belépni, a Nagyerdei Stadion ekkor nyitotta ki a kapuit. A látogatóknak 45 percük volt megtalálni és elfoglalni a kijelölt helyüket, a műsorsorozat 19 órakor kezdődött, amelyet az Animal Cannibals nyitott meg. Ők voltak a rendezvény műsorvezetői és fő sztárvendégei. Éjszaka több más sztárvendég is megjelent a színpadon, mint például Majka, Horváth Tamás, illetve az Abrakazabra és persze ne felejtkezzünk meg Ákos-ról sem, aki egy rövid koncertet adott és tartotta eksztázisban a közönséget. A kilátogatók a koncertek közben különböző tánc koreográfiáknak is örülhettek.  Komoly változás volt a korábbi évekhez hasonlítva, hogy megnyitották a „küzdőteret” a stadionban. Ez azért volt fontos módosítás, mert a közönséget és a fellépőket közelebb hozta egymáshoz. Másrészt pedig az örökmozgó hallgatóságnak lehetőséget adott a féktelen bulizásra, és immáron nem voltak ülőhelyükre korlátozva a lelátón.

A yoUDay-t a hagyományosnak és elkápráztatónak mondható lézer show és tűzijáték zárta. A „kicsengetésre” 22 órakor került sor. Azonban aki érzett magában elég energiát és nem tántorította vissza a hideg időjárás, ezek után sem hazamennie. A környékbeli szórakozóhelyek változatos programokkal szolgáltak, és adtak lehetőséget az éjszaki élet folytatásra.

Gyenge Imre

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.