Választás 2014 - Vona: az ország, ahonnan az emberek menekülnek, nem teljesít jól

Szombathely, 2014. február 8., szombat (MTI) – Az az ország, ahonnan az emberek menekülnek, nem teljesít jól – jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a párt miniszterelnök-jelöltje szombaton egy szombathelyi lakossági fórumon.

 

    Szavai szerint több százezer ember nem kalandvágyból, hanem gazdasági kényszerűségből, megfelelő jövedelem hiányában ment külföldre dolgozni, a legtöbbjük jól képzett fiatal. Ez az elvándorlás az ország 24 éve folyamatosan bővülő veszteséglistáját gazdagítja - mutatott rá.

    Vona Gábor szerint fontos volna, hogy a külföldön élő és ott dolgozó magyar állampolgárok a külhoni magyar állampolgárokhoz hasonlóan levélben szavazhassanak, sokan ugyanis éppen munkájuk miatt nem fognak tudni eljutni a nagykövetségekre. Úgy vélekedett, a kormányon lévők azért nem teszik lehetővé a levélben szavazást, mert az elvándoroltak többsége nem rájuk szavazna, hanem a Jobbikra.

    A szombathelyi Agora Savaria Filmszínház nagytermében mintegy 300 ember előtt megtartott fórumon Vona Gábor  hangsúlyozta: a Jobbik jelenleg a fiatalok körében a legnépszerűbb párt. Erre és a bizonytalan szavazók megszólítására alapozva az elnök úgy véli, a Jobbiknak van esélye a választási győzelemre.

    Vona Gábor a fórumon „mazochistáknak” nevezte azokat, akik az elmúlt 24 évben kormányzó pártokat kívánják ismét hatalomra segíteni, hiszen szavai nincs egyetlen olyan területet sem, amelyen javult volna a helyzet.   Vona Gábor elmondta: a Jobbik pozitív kampányt folytatva, programjával akarja megnyerni a választásokat. Ennek három legfontosabb célkitűzése: tisztes megélhetést adni az embereknek, biztonságot és rendet teremteni, valamint elszámoltatni. Kifejtette: pártja munkahelyteremtéssel akarja növelni az adóbevételeket. „Ha munka van minden van, ha munka nincs, semmi sincs” – hangoztatta.

  A rendteremtésben keménységet és következetességet ígért. Szavai szerint a rendőrség a rendet őrizze, a bűnt üldözze, de az állampolgárok biztonságának növelése érdekében a párt helyi szinteken továbbra sem tett le arról, hogy felállítsák a csendőrséget. Emellett társadalmi vitát kezdenének a halálbüntetés visszaállításáról.

    Vona Gábor leszögezte: ha lehetőséget kapnának a kormányzásra, a munkát az elszámoltatással kezdenék, amire szerinte  politikai pártállástól függetlenül továbbra is igény van az emberekben.

    A lakossági fórumon Balassa Péter országgyűlési képviselő-jelölt helyi ügyekről szólt. Elmondása szerint nem azért lett városi képviselő, hogy dohányboltja, trafikja legyen, a közgyűlésben minden ügyben mindig elment, ameddig elmehetett, vagy ahogy fogalmazott: egészen a falig.

    A fórum előtt a közönségnek egy a kampányfilmet vetítettek, amely Vona Gábort mutatja be, amint különböző fizikai munkakörökben próbálta ki magát, gyűjtött szavai szerint hasznos tapasztalatokat. Az ellenzéki politikus a filmen feltűnt egyebek között mint kőműves, betegszállító, pincér, közmunkás, piaci árus és pizzafutár.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.