Választás 2014 - A Jobbik megmentené az országot

Karcag, 2014. március 23., vasárnap (MTI) – A Jobbik „óriási meglepetésre” készül, és szeretné megnyerni a választásokat. Ha ez sikerül, bebizonyítja: hogyan lehet az országot lépésről lépésre megmenteni és visszaadni azoknak a magyar embereknek, akiket megillet - jelentette ki a párt elnöke vasárnapi lakossági fórumán, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon.

Vona Gábor a Déryné Kulturális Központ színháztermében teltház, mintegy 200-250 fős hallgatóság - köztük Dobos László, a város polgármestere (Fidesz) és Kovács Sándor, a megyei közgyűlés fideszes elnöke – előtt, az Új Magyar Gárda Mozgalom és a Szebb Jövőt Polgárőr Egyesület tagjainak jelenlétében hangsúlyozta: az április 6-ai választások után csak a győztes tudja majd megvalósítani programját. Hangsúlyozta: a médiából sugárzott hamis képpel szemben a Jobbik nem rasszista párt.

„Ha néhány ufó is itt ülne és hallgatná az előadást, engem az sem zavarna, a lényeg, hogy tartsa be a szabályokat, legyen tisztességes tagja a társadalomnak” – fogalmazott a politikus. Jelezte: egyedül pártja áll ki amellett, hogy Magyarországon mindenkire ugyanolyan normák vonatkozzanak.

Ha a Jobbik kormányra kerül, a tisztességes cigány és magyar embereknek egyaránt jobb lesz. Aki nem tisztességes, annak viszont etnikai hovatartozástól függetlenül rosszabb lesz – ígérte Vona Gábor.     

Aláhúzta: a Jobbiknak egy hónapja hozzáférhető a programja, míg a Fidesz és az MSZP „arra nem méltatta a választópolgárokat, hogy egy tisztességes programot letegyen az asztalra”.

Az MSZP 8 ponttal kampányol, Orbán Viktor pedig mindössze annyival, hogy folytatjuk. Nincs olyan európai ország, ahol ezt meg lehetne tenni – vélekedett.     

Vona Gábor közölte: a megélhetés, rend és elszámoltatás programjuk fő pillére. Úgy fogalmazott, hogy az elmúlt 24 év egy veszteséglista, és ebből a Fidesz és az MSZP 20 évet kormányzott.

Már nincs ellopható közvagyon, az államadósság pedig 2010-hez képest közel 4000 milliárd forinttal nőtt – mondta.

Kiemelte: a rendszerváltás óta eltelt idő egyik legnagyobb vesztesége a Magyarországot elhagyó, becslések szerint félmillió „gazdasági menekült”.     

Ők többen vannak, mint Magyarország második világháborús katonai vesztesége, és nem kalandvágyból távoztak – mondta Vona Gábor. Kitért arra is, hogy szerinte három politikai erő között fog eldőlni Magyarország sorsa.

Akik úgy gondolják, hogy a baloldali „banda” menti meg Magyarországot, azok olyanok, mint az állatvilág leggyengébb memóriájával rendelkező élőlényei, az aranyhalak: nekik elég egy aprócska akvárium, úgysem emlékeznek arra, hol úszkáltak néhány másodperce - vélekedett Vona Gábor.

Hozzátette: a Fidesz-szavazók hiszékenyek.

A Fidesz úgy beszél, mint egy jobbikos, és az esetek zömében úgy cselekszik, mint egy MSZP-s. Orbán felkészült, jó politikus, de fél a Jobbik kellemetlen kérdéseitől, miközben gazdasági szabadságharca nem más, mint hatalmi harc – mondta az ellenzéki politikus.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.