Választás 2014 - A Jobbik állapotjelzőt adna a nyugdíjasoknak

Budapest, 2014. február 24., hétfő (MTI) - A legközelebbi orvosi ügyelet és a legközelebbi rendőrség riasztására alkalmas GPS-alapú állapotjelző készüléket adna a Jobbik alanyi jogon minden nyugdíjasnak kormányra kerülése esetén - jelentette be az ellenzéki párt szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján.

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: az ellenzéki párt politikusai országjárásuk során azt tapasztalják, hogy a kormányzati kommunikációval ellentétben már nem csak a kistelepüléseken, hanem a városokban is „kifejezetten rettegnek az emberek”, mert mindennaposak a betörések, lopások és erőszakos bűncselekmények. Kiemelte: a legtöbb bűncselekmény az egyedül élő idős emberekkel szemben történik.

Éppen ezért a Jobbik kormányra kerülése esetén egy kétfunkciós állapotjelző készüléket biztosítana minimum minden nyugdíjas háztartásba, de lehetőleg minden nyugdíjas számára.

A GPS-alapú készülék, amely lehetne karóra, karkötő, nyaklánc, vagy akár telefon is kétfunkciós lenne. Az egyik gomb egészségügyi probléma, a másik pedig bűncselekmény jelzésére szolgálna. Az egyik a legközelebbi orvosi ügyeleten, a másik pedig a legközelebbi rendőrségen jelezne.

A Jobbik szerint egy ilyen készülék 800-1000 forintba kerülne, de a hárommillió nyugdíjassal számolva a nagyságrend miatt az állami beszerzés ennél is olcsóbb lehetne. Mirkóczki Ádám elmondta azt is: például a Terrorelhárítási Központ (TEK) 13 milliárd forintos éves költségvetésének a harmadából meg lehetne oldani ennek a társadalmi csoportnak az egészségügyi és fizikai biztonságát.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.