Választás 2014 - Gyurcsány: Magyarország akkor lesz sikeres, ha képes lesz a jövőbe nézni

 Dunaújváros, 2014. április 4., péntek (MTI) - Magyarország akkor lesz újra sikeres, ha a múlt helyett képes lesz a jövőbe nézni - mondta a Demokratikus Koalíció elnöke országjárásának utolsó, pénteki állomásán, Dunaújvárosban.

 

    Gyurcsány Ferenc a Bartók Kamaraszínházban mintegy négyszáz érdeklődő előtt hangsúlyozta: akkor lesz sikeres az ország, "ha nem bezárkózik, hanem több Hankook jön Dunaújvárosba"   Kiemelte: minden nemzet annyit ér, amilyen tempóban képes változni. Hozzátette: megállíthatatlan a fejlődés, miközben a kormány a múlttal hadakozik: "székely kaput, Trianon- és megszállási emlékművet emel, de egyetlen mondat sem hangzott el Orbán Viktortól arról, mit gondol gyerekeink megélhetéséről".   Úgy vélte: aki tíz éve autószerelőnek tanult és "akkor karburátort pucolt, ma számítógépet kell kezelnie és adatokat értékelnie". Hozzátette: a világ nem megállítható, és "ha tudunk változni, sikeresek leszünk".   Szerinte a miniszterelnök nem érti, fel sem fogja, hogy olyan iparra van szükség Magyarországon, amely független a világgazdasági ciklusoktól. Megjegyezte: iparosításra szükség van, de a gyógyszeripart, a műtrágyagyártást és a vegyipart kell fejleszteni, mert "ezekre mindig szükség lesz és hatalmas a tudásigényük".   Dunaújvárossal kapcsolatban megemlítette a vasművet és két lehetőséget vázolt: megpróbálni az adófizetők pénzén - akár veszteségek árán - életben tartani, vagy az adófizetők pénzéből munkahelyek sokaságát kell létrehozni, amelyek megélnek a jövőben.    Kívánjuk a vasmű fennmaradását, de mások is jöjjenek ide munkahelyet teremteni, hogy ha elküldenek ezer embert, akkor felvegyék őket máshová - fogalmazott.

    A Simon-üggyel kapcsolatban tréfásan megjegyezte: a volt MSZP alelnök mellé "beépített zárkaügynöknek nevezett vamzer szerint tudtam a 100 milliók eredetéről és igaza volt. Orbánnal megbeszéltük. A Simicska által félretett pénzt Viktor hozta, rábíztuk Simonra, amíg nyugdíjba nem megyünk, aztán vettünk volna belőle egy társasházat, hogy ne hiányozzunk egymásnak öreg korunkra. Simon elrontotta, ezért új projekteket kell keresnünk Viktorommal".    Gyurcsány Ferenc rámutatott, hogy az MSZP két nap alatt kizárta a "gazembert", míg a Fidesz rejtegeti a sajátjait és mellébeszél. 

    "A magyar baloldal messze nem hibátlan, nem tökéletes, de a bűn melegágyát és fenntartóját Orbán háza táján és a Fidesz-frakció környékén kell keresni" - fogalmazott.

    Kiemelte: minden okuk megvan a vasárnapi győzelemre, mert alig lát olyan társadalmi csoportot, amely ne érezné becsapva magát.    "Ennek a kormánynak iszonyatos életrajza van és ezt a kormányt Európa egyetlenegy országa sem alkalmazná, talán Bissau-Guinea igen" - tette hozzá.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.