Tiltakoznak a köztisztviselők

Ennyi volt

Budapest (MTI) - Tiltakozik a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) az ellen, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere országgyűlési képviselőként benyújtott törvényjavaslata értelmében a továbbiakban nem minősülne munkaszüneti napnak július 1-je, a közszolgálati tisztviselők napja.

Az MKKSZ-nek az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében ugyanakkor üdvözölték, hogy az előterjesztés munkaszüneti nappá nyilvánítaná a szociális ágazatban dolgozóknak november 12-ét, a szociális munka napját.

Úgy fogalmaztak: „megdöbbenéssel fogadták” a törvényjavaslatot, amelyet húzd meg-ereszd meg „miniszteri játéknak” neveztek a szakmai napokkal.

Hangsúlyozták, hogy az érintett szakszervezetek tiltakoznak, és egységes választ kívánnak adni.

„Elgondolkodtató”, hogy ugyanaz a javaslat törölné el a közszolgálati tisztviselők kedvezményét, amely „az MKKSZ sztrájkkövetelését teljesítve” tartalmazza a szociális munka napjának munkaszüneti nappá nyilvánítását - írták, hozzátéve: bár utóbbi kezdeményezést üdvözlik, az örömük nem lehet felhőtlen, mert egy másik szakmai közösséget „büntetnének”.

Az érintett szakszervezetek kezdeményezik a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum azonnali összehívását - olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.