Szilveszteri életképek

A buli előtt

Ismét eltelt egy év. Ilyenkor az emberek számba veszik, hogy milyen sikereket értek el, illetve nagy reményekkel fordulnak a jövő felé.

Mégis, amikor eljön szilveszter éjszakája, arra a néhány órára mindenki kilép egy kicsit a komfortzónájából.

Na, ezért ne rohanjunk ennyire előre. Az utcán sétálva, Debrecen egyik városnegyedében, ami már egy átlagos hétköznapi képét mutatta, rohanó autók és sürgős dolgaikat intéző emberek. A közeli szupermarketbe betérve, és a kosár után nyúlva tapasztaltam, hogy nekem nem jut. Felnézve, ész nélküli vásárlókat láttam, ahogy taposták egymást és tolták keresztül a bevásárlókocsit. A hangos bemondóban percenként lehetett hallani, hogy X-t vagy Y-t kérik a pénztárhoz, amelyek sorra nyíltak, mint a Tankcsapdának egyik száma szerint a „bankok”.

Az utam, a városközponton keresztül vezetett, ahol már javában zajlott az élet.

Nagy meglepetésre, amikor odaértem, az emberek csak lézengtek és egy-két trombita árusnál és lángososnál volt némi sor. Természetesen a petárdadurranások sem maradhattak el. A városnak nem volt olyan szeglete, ahol ezen a napon csend honolt volna. A fiatalok többsége ekkor már a legmenőbb szórakozóhelyeken tombolt.

Néhány óra elteltével, már 2016 hajnalán a vidáman táncoló fiatalok helyett, sok részeg és enyhén másnapos fiatal tántorgott az utcákon hazafelé menet. A főtéren a buli nyomai, szeméthegyek. Ezek voltak az idei szilveszteri életképek, mert sok jó nem történt Debrecenben.

S.E.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.