Szakhét a debreceni médiásoknál

Szokásos program, egyre nagyobb érdeklődéssel

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén minden év tavaszán megrendezik a szokásos szakhetet. Ez a klasszikus háromnapos programsorozat olyan szakmai lehetőséget teremt a hallgatóknak, hogy akár kötetlenül, akár feszesebb kommunikációs keretek között kamatoztathassák az addig megtanultakat, illetve a média világának szakembereitől szerezhessenek új ismereteket, élményeket.

A szakhét menete rendre előadásokból, közös tanszéki programokból szokott állni, amelyek vége minden évben a parádés tanszéki futballmérkőzés, majd a kirobbanó hangulatú média szakest. A szakhét szokás szerint egy adott téma köré épül, és a Komm-Médián már a tanszék alapítása óta igen nagy sikerrel rendezik meg. Az idei téma: KULISSZA, CSAPÓ, TELTHÁZ, így a média távlatai, mint Backstage – Onstage – Offstage lesznek, amely kínálatában a résztvevők találkozhatnak majd olyan médiapiaci szereplőkkel, akik a színpadon előadást tartanak, majd bemutatkoznak a rendezvények háttérszereplői is, azok, akiket tulajdonképpen sosem láthatunk, de sok esetben ők tartják az eseményeknek azokat az alappilléreit, amelyek elengedhetetlen ahhoz, hogy a rendezvény zökkenőmentesen elérje célját.

Az ismereteket kerekasztal-beszélgetéseken szerezhetik meg a jelenlévők. Az izgalmas programpalettán olyan esemény is akad, amely nyilvános lesz, tehát az egyetemen kívülről is bárki számára látogatható.

A szakhét szempontjából rendhagyó, hogy kedden kezdődik, ugyanis hétfő épp május 1-jére esik. A helyszínek egyaránt egyetemi terek, de külső pódiumok is lesznek, amelyeken kerekasztal-beszélgetéseken és workshopokon lehet majd részt venni. Előbbire minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, míg utóbbiak a DE polgárai számára lesznek látogathatóak.

A nyitónap első kerekasztal-beszélgetésén Berényi Zsófiával, Rózsa Gáborral és Szabó K. Istvánnal találkozhatnak a jelenlévők, majd Béres-Áfra Zsuzsa szociológiai workshopját követően a Malterbe költözik a kultúripar helyi krémje: Énekes András, Fejér Tamás és Sándor Attila várja szeretettel az érdeklődőket.

A legsűrűbb programok szerdán várhatók: a szakhétre ellátogat többek között Mészáros Ibolya, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház színművésze is, napindítóként pedig közös zenés kávéházat tartanak a szervezők. A szerdai programsorozat a MODEM-ben zárul, Megyeri Csilla, Dánielfy Gergő és Vavra Bence kerekasztal-beszélgetésével, amely Don Tamás Tiéd itt a tér című programsorozatában valósul meg.

A harmadik felvonásban, tehát május 4-én, csütörtökön gyakorlati vizekre eveznek a résztvevők, érkezik a várva várt tanszéki focibajnokság, ellátogat az egyetemre a BMW Debrecen kommunikációs vezetője: Jenei Réka; a napot, illetve az egész hetet pedig a SIKK Klubban hagyományos szakest zárja.

További információk, részletek az esemény Facebook-oldalán: https://fb.me/e/2XAQrxDrH

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.