Süssük zsemlében vagy paradicsomban a tojást!

Paradicsomban sült tojás

Egy kis változatosság a rutinos rántotta, tükör-, vagy lágy tojás helyett. Egyszerűen készíthető reggeli finomságok.

Gyorsan és számtalan ízvilágban összeállíthatók, csak meg kell várni, míg pár perc alatt megsülnek.

Tojás zsemlében

Hozzávalói: zsemlénként egy tojás, szeletelt bacon vagy sonka, sajt, só, bors, hagyma, gomba (konzerv), kedvenc zöldségek, fűszerek.

 

A zsemlék tetejét levágjuk, kiszedjük a belsejét. Esetleg vajjal vékonyan körbekenhetjük. Mindegyikbe belehelyezünk egy bacon vagy sonkasz

eletet, reszelt vagy vékony szeletekre vágott hagymát, zöldségeket, majd rájuk ütünk egy-egy tojást. Egy csipet sóval, borssal, kedvenc fűszereinkkel megszórjuk. Gombával is tölthetjük. Tetejére tehetünk reszelt sajtot is, de ezt akkor is rászórhatjuk, ha kivesszük a sütőből. Előmelegített, 180 fokos sütőben sütőpapíros vagy kivajazott t

epsin minimum 4-5 percig sütjük (a tetejét tegyük mellé, hogy ropogós legyen). Ez az idő növelhető, attól függ, ki mennyire szereti lágyan a tojást, lényeg, hogy a fehérje kifehéredjen. Melegen tálaljuk friss zöldségkörettel.

Tojás paradicsomban sütve

Hozzávalói: pár szem nagyobb paradicsom, tojások, vaj, só, bors, esetleg zöldfűszerek, sajt. A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket óvatosan kivájjuk, pici sóval, borssal bedörzsöljük, beleütünk mindegyikbe egy-egy tojást. Ízlésünk szerinti fűszernövényekkel is megszórhatjuk. Vagy sajttal, de ezt a kész sültekre is tehetjük. 180 fokra előmelegített sütőben, kivajazott hőálló tálban kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Köretnek pirítós ajánlott.

D. B.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.