Robbannak az erősítők - jön az I. Malter SoundCheck

Új tehetségek bemutatkozása - nagy érdeklődés várható

A debreceni alternatív könnyűzenei kultúra az elmúlt esztendőkben jelentősen feltörekvő tendenciát mutat. Egyre több formáció növi ki magát az underground közegen belül. Két ilyen csapat pedig június 17-én be is mutatkozik az I. Malter SoundCheck néven érkező eseményen.

Az elektronikus zenei betétek vagy maga az elektronikus könnyűzene mára tulajdonképpen elengedhetetlen részei a globális slágergyárnak. Noha némely műfajok, stílusirányok nem feltétlenül produkálnak folyamatosan világslágereket, akár hazai toplistavezető dalokat, ez korántsem jelenti azt, hogy ezek a kevésbé felkapott vagy feltörekvő műfajok ne képviselnének az állandó listavezető pophoz, pop-rockhoz hasonló színvonalat. A cívisváros ennek pedig ékes példája, hiszen gyakorlatilag egymást váltják azok a népszerű rendezvények, amelyeken az underground, az alternatív irányok képviselői ragadnak mikrofont, állnak pult mögé. Június 17-én este ezek az események egyik várományosa érkezik: az I. Malter Soundcheck.

A rendezvény alapvető arculata az elektronikus zenéről fog szólni. Az eseményen fellép a cívisváros és a Debreceni Egyetem közönsége számára korántsem ismeretlen, a Kazánban nemrégiben színvonalas koncertet adott BASE Gang. Az újhullámos trapcsapat már bizonyította, mire is képes, hiszen a srácok legújabb lemeze, a Baseizmus jócskán növeli YouTube és Spotify hallgatottságukat. A Malterba érkezik azonban egy másik csapat is, némileg eltérő műfajban. Színpadra áll az 5,63, a riddim-dubstepben utazó formáció. A riddim alapvetően az igen népszerű elektronikus stílus, a dubstep egyik alműfaja, amely többnyire mélynyomott (sub bass) elemekből építkezik, a dubstep egyik szélsőségesen dinamikus „egysége”. Megijedni azonban korántsem kell, hiszen az 5,63 ugyancsak nem ismeretlen a debreceni, sőt, a budapesti electronic dance music (EDM) közönsége számára sem. A két csapat stílusának egy este során prezentált ötvözete pedig egészen egyedülálló élményt adhat majd az elektronikus zene, a keverőpultok szerelmeseinek.

További részletek az esemény Facebook-oldalán: https://facebook.com/events/s/imalter-soundcheck-base-gang-x/1066540604307459/

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.