Reményt adnak a beteg gyermekeknek

Segítsünk rajtuk

A Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 15 éve működik Debrecenben, azzal a nemes céllal, hogy széleskörű támogatást nyújtson a leukémiában és daganatban szenvedő beteg gyermekek és családjaik számára.

A Díszpolgár magazin vendége Zsupos Sándor, a Remény Alapítvány kuratóriumának elnöke volt.

Mint elmondta, az alapítvány 1999-ban jött létre személyes indíttatás hatására, mivel előző évben gyermeküknél leukémiát diagnosztizáltak. Céljuk lett tehát a beteg gyermekek és családjaik széleskörű támogatása, mind anyagi, mind pedig tárgyi adományokon keresztül. Az alapítvány növekedő támogatottságának köszönhetően most már büszkén mondhatja, hogy országos hatókörrel rendelkeznek, és támogatni tudják a Gyermek-hematológiai Centrumokban dolgozó kórházpedagógusok munkáját, egyébiránt a Debreceni Klinika Gyermek-hematológiai osztályán dolgozó pszichológus is az alapítvány alkalmazásában áll.

A szervezet az ország bármely pontjáról fogadja a támogatásokat, pénzadomány, tárgyi, vagy tartósélelmiszerek formájában, melyeket személyesen juttatnak el a rászoruló családokhoz.

Tevékenységük keretében megpróbálják elviselhetőbbé tenni a leukémiás és daganatos beteg gyermekek életét; kézműves foglalkozásokat, családi programokat és ünnepségeket szerveznek. A rák világnapján, február 4-én, megemlékezést tartanak, felhívva a figyelmet erre a betegség csoportra.

Munkájuk során fontosnak tartják a közintézményekkel való együttműködést. Jelenleg is jó kapcsolatot ápolnak a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolával, illetve a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatával.

Az alapítvány egyébként eddigi működése során mintegy 1500 családon tudott segíteni, 500 településen.

www.remenyalapitvany.hu

Toók László

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.