Önkormányzat 2014 - Már tizenegy jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az NVB

Budapest, 2014. augusztus 1., péntek (MTI) - Hét újabb jelölőszervezetet vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken, így eddig tizenegy szervezet jelezte részvételi szándékát az október 12-i önkormányzati választáson.

 

    A testület egyhangúlag döntött a Magyar Nemzeti Rend Párt, az Újpestért Egyesület, a Magyar Ifjúság Közösségi Szervezete, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség, a Magyar Szocialista Párt, az Itthon Vagyunk Egyesület és a Magyar Liberális Párt nyilvántartásba vételéről.  Az NVB kedden vette nyilvántartásba az első négy jelölőszervezetet: az Együtt - A korszakváltók pártját, a Magyar Munkáspártot, a Demokratikus Koalíciót és az Aquila Pártot.

    Az október 12-i önkormányzati választáson jelöltet és listát jelölőszervezetek (pártok, társadalmi szervezetek) állíthatnak, illetve a voksoláson a listás választások kivételével független jelöltek vehetnek részt.  Mivel jelöltet (a független jelölt kivételével) csak nyilvántartásba vett jelölőszervezet állíthat, a választáson induló jelölőszervezeteknek a választás kitűzését követően nyilvántartásba kell vetetniük magukat. A közös jelöltet, listát állító jelölőszervezeteknek külön-külön kell nyilvántartásba vetetniük magukat.

    A jelölőszervezeteket a NVB és a területi választási bizottságok veszik nyilvántartásba országos hatáskörrel és országos hatállyal. A nyilvántartásba vett jelölőszervezetek listáját a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán, a www.valasztas.hu-n közzéteszi.  A bejelentéshez ki kell tölteni egy formanyomtatványt (az adatváltozást is ezen a nyomtatványon lehet bejelenteni), a választási iroda pedig beszerzi a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásából a választás kitűzését követően kiállított kivonatot.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.