Nem vonul ki Magyarországról az Erste

 Budapest, 2014. január 6., hétfő (MTI) - Az Erste Bank elkötelezett a magyar piac és magyarországi ügyfelei mellett - közölte az Erste Bank Hungary Zrt. hétfőn az MTI-vel.

 

    A közleményben leszögezik: a tulajdonos bízik az Erste Bank Hungary Zrt. menedzsmentjében és abban, hogy a magyarországi leányvállalat megújulását célzó üzleti stratégia sikeres megvalósításával a bank belátható időn belül ismét nyereségesen működik majd. A hétfői közleményt azt követően adta ki az Erste, hogy a Magyar Hírlap hétvégi számában azt írta: osztrák tulajdonú bankok kerülhetnek hamarosan hazai tulajdonba, az osztrák Raiffeisen magyar leánypénzintézetére már ajánlatot tett a magyar tulajdonban lévő Széchenyi Kereskedelmi Bank, és az osztrák Raiffeisen Bank International AG már vizsgálja az értékesítés lehetőségét. A lap kormányzati forrásra hivatkozva azt is írta: úgy tudják, hogy az "Erste Bankra is vételi szándék születik", méghozzá - áttételesen - állami oldalról. 

    Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója a Magyar Nemzet hétfői számában úgy nyilatkozott: miután folyamatban lévő ügyletekről a megállapodás aláírásáig nem szokás nyilatkozni, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja az ajánlattételről szóló értesülést.
 

    A magyar állam tavaly szerzett 49 százalékos tulajdoni hányadot a Széchenyi Kereskedelmi Bankban, amelynek a többségi tulajdonosa a Töröcskei Istvánhoz köthető T&T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Zrt. (A T&T alaptőkéje 20 millió forint a cégjegyzék szerint, a tavalyi mérleg szerinti nyeresége 1,4 milliárd forint volt.)  A  Széchenyi Kereskedelmi Bank jegyzett tőkéje 6,122 milliárd forint, 2012 végén a bank mérleg szerinti vesztesége  1,211 milliárd forint volt.MTI 2014. január 6., hétfő 15:13

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.