Nem érti ezt az a sok ember…

Boriszov 25 ponttal zárt  Fotó: Derencsényi István

A cím nem véletlen, Márai Sándor verssora jogosan juthat eszünkbe a DEAC kosárcsapatának középszakaszbeli, fényesnek közel sem mondható produktuma kapcsán.

 

 középházban játszott négy meccsből egyetlen egyet sem sikerült megnyerni. Legutóbb szerdán, a Kecskemét gárdája aratott 72-77 arányú győzelmet az Oláh Gábor utcán.

A várva várt, rájátszáshoz elengedhetetlen pontokat jelentő siker reményében lépett pályára Berényi Sándor együttese szerdán este. A debreceniek mestere továbbra sem küldhette pályára sérülése miatt Manigatot, illetve az U20 döntő miatt Tóth Bence sem volt hadra fogható.

A keleti derbit Forray Gábor alakulata kezdte pontokkal - a KTE húzóembere, Wittmann talált be távolról. Ivosev kettessel válaszolt, majd szoros kosárlabda kezdődött. Nem nagyon tudtak a csapatok 1-2 pontos előnynél nagyobbra szert tenni. Wittmann folytatta remeklését, és a viszonylag gyenge debreceni emberfogást kihasználva igyekeztek minél többször távolról célba venni a palánkot. Hazai részről Borisov tartotta a lépést. A negyed végén 21-23 volt az állás.

A játék képe a második részben sem változott. Kemal Karahodzsics zsákolással köszönt be, de Borisov hozta a formáját és Ivosevvel remek párost alkotva ismét vezetéshez juttatták a Debreceni Egyetemet. A túloldalon Wittmann Krisztián triplázott. A DEAC igyekezett szorosra fogni a figurát saját palánkjánál és az agilis védekezésnek köszönhetően sikerült megtartani a vezetést, így a nagyszünetben 43-42 állt az eredményjelzőn.

Hazai részről mintha egészen más csapat jött volna ki a második félidőre. Bár a büntetők eddig is gyéren hozták a pontokat, ezúttal a lepattanójáték is sok kívánnivalót hagyott maga után. A hírös városiak saját kosaruknál rendre megszerezték a debreceni lecsorgókat. A fekete-fehérek védelme lassan kezdett átjáróházra hasonlítani és ez már bizony az álláson is meglátszott. Wittmann és Dramicsanin megfoghatatlan volt, de egy kétségbeesett DEAC-rohanással a záró felvonásra csak egy pont különbséggel fordultak a csapatok: 60-61.

Rögtön a negyedik negyed elején visszaállt a hatpontos kecskeméti előny, Borisov azonban próbálta életben tartani a reményeket. Daniel Amigo igyekezett a palánk alatt gyűjtögetni a lepattanókat és a bejátszásokat pontokra váltani, de ez sem bizonyult elegendőnek, az pedig csak hab volt a tortán, hogy Dugat kipontozódott. A végeredmény: 72-77.

A DEAC számára újabb két pont veszett el és ezzel könnyen lehet, hogy a rájátszásnak is búcsút lehet inteni. Csupán a matematikai esélyek élnek még.

Hiába Borisov 25 pontja és Amigo 14 egysége és remek második félidei palánk alatti munkája, a csapat hibákkal teletűzdelt játéka képtelen hozni a várt babérokat. Annál kétségbeejtőbb a helyzet, hogy az alapszakaszban Bognárék hazai pályán a bajnokság rémeként voltak ismeretesek. Jelenleg a középszakaszban kettőből semmi az Oláh Gábor utcán.

Legközelebb Sopronba látogat a csapat. Ha sikerülne elhozni a két pontot, az a győzelmen túl külön örömre adna okot, tekintve, hogy eddig csak két bajnokin sikerült a cívisvárostól távol diadalmaskodni. 

Barna Marci

DEAC - KTE-DUNA ASZFALT 72-77 (21–23, 22–19, 17–19, 12–18)

DEAC: Dugat 10/6, Polyák 3, BORISZOV 25/6, Ivosev 9, AMIGO 14.

Csere: Kósa, Bognár 4, Velkey 5/3, Kozák.

Edző: Berényi Sándor

KTE-DUNA ASZFALT: WITTMANN 19/9, Green 11/3, DJERASZIMOVICS 14/3, DRAMICSANIN16/9, Karahodzsics 7.

Csere: Molnár M. 8, Mészáros M. 2, Molnár D.

Edző: Forray Gábor

Berényi Sándor: – Kemény meccs volt, ami a Kecskemét stílusának jobban kedvezett. Azt gondoltam, hogy hazai pályán senki nem fog tudni legyőzni bennünket úgy, hogy 80 pontnál kevesebbet dob, de a botrányos dobószázalékunknak köszönhetően ezúttal ez is megdőlt. Jól felkészültünk védekezésben a vendégekből, de kosárra játsszák ezt a játékot.

Forray Gábor: – Boldog vagyok, hiszen ebben a bajnokságban minden idegenbeli siker nagy szó. A győzelmünk kulcsa, hogy mindössze négy labdát adtunk el. Védekezésben gyakran váltottunk, nem hagytuk, hogy a debreceniek elkapják a fonalat. Lehetett volna egylabdás meccs is, de a végjátékban higgadtabbak voltunk vendéglátóinknál. Köszönöm a szurkolóinknak, akik elutaztak ideáig, hogy bíztatták a csapatot. (forrás: DEAC)

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.