Micsoda lányok, micsoda meccs!

Vámos Petra akcióban  Fotó: DVSC Kézilabda

A Népligetben vendégszerepelt szerda este a DVSC Schaeffler női kézilabda-csapata. Az örök – és jelenleg közvetlen – rivális Ferencváros otthonában úgy tűnt az első félidő alapján, hogy a hazaiak kezében a mérkőzés sorsa. Aztán visszatért Szilágyi Zoltán csapata, és jött a dráma…

<--break->

A tabella második helyén álló, nemrégiben a Győrt legyőző Ferencváros hazai pályán nézett farkasszemet a harmadik pozícióban menetelő, a nemzetközi szereplést parádésan kezdő Lokival. A DVSC Schaeffler kispadján immár teljes harckészültséggel ült az otthon parádésan visszatérő Anca Giegerich, illetve Csernyánszki Liliána is bevetésre várt. A mérkőzés a piros-fehérek számára alapvetően nem indult fényesen. A Fradi rendre betalált támadásaiból, Cvijicnek eredményesen sikerült bontania a debreceni falat, átlövőik pedig ugyancsak tették a dolgukat. A zöld-fehéreknek már hatgólos előnye is volt, ám az első félidő derekán újra felragyogott a debreceni remény. Giegerich heteshez állt be a kapuba, és olyan magabiztossággal, lazasággal hárította, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. A Loki egyre faragott hátrányából, ami nagyban volt köszönhető a brillírozó ifjú irányítóknak is. Csernyánszki Lili amikor pályára lépett, gólt szerzett, akárcsak Vámos Petra, aki hibátlanul találta meg a hazaiak védelmén a réseket, amelyeket kihasználva bombáival rendre bevette Janurikék kapuját. Az első félidő végén 16-12-t mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően nem csak térfélcsere történt, hanem amolyan ütésváltás is. Kezdeményezőbbé vált a Loki, Anca Giegerich ismét büntetőt hárított, a különbség pedig egyre csökkent. A szélsők is főszerepbe léptek elő a DVSC Schaefflernél, Elek Gábor alakulata pedig úgy tűnt, nem találja az ellenszert a feltámadó Vasutas játékára. Vámos Petra folytatta a gólgyártást, a csata pedig egyre fizikálisabbá vált, rendre érkeztek a kétperces kiállítások. Töpfner Alexandra hétmétereseiből valamennyit értékesített, a cívisvárosiak védekezése pedig próbálta minél intenzívebben felemészteni Szöllősi-Zácsikék akcióit. A hajrához közeledve azonban még komolyabb szervezettségre volt szükség a meccsbe drámaian visszatérő vendégek részéről, hiszen az FTC újra elkezdett előnyt kovácsolni a fáradságból fakadó hibákból. Hiába. Eljött az utolsó perc, amikor ismét egyetlen gól választotta el a feleket egymástól – a zöldek javára. Ekkor a debreceniek mestere kért időt, a taktikai tanácsok pedig beváltak. Hét mezőnyjátékos tért vissza a pályára, akik közül az addig is kiválóan kézilabdázó Vámos Petra vállalta el a sorsdöntő dobást, a labda a hálóban, a mérkőzés végét jelző duda megszólalt, egyenlített a Vasutas, ezzel pedig drámai hajrában megérdemelt bravúrpontot szerzett a Népligetben. A végeredmény, amelynek jogosan szólt az örömtánc: 30-30. A Loki egyébként ezzel az eredménnyel a fővárosiak makulátlan bajnoki mérlegét is felülírta.

A folytatást illetően két idegenbeli EHF Európa Liga összecsapás következik a Szilágyi-csapat számára. A DVSC Schaeffler a Podravka vendége lesz Kaproncán vasárnap, majd egy héttel később a norvég Sola otthonába utazik. Aztán folytatódik a bajnokság, nem is akármilyen megmérettetésekkel. Az egyesztendős – kiesés miatti – kitérőjét követően újra élvonalban az ősi rivális Békéscsaba, amely január 26-án, csütörtökön tesz látogatást a Hódosban. Majd ugyanazon a héten vasárnap, tehát január 29-én a Kisvárda is Debrecenbe érkezik.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.