Megtört az átok, nagyerdei diadal

A harmadik gól szerzőjét, Varga Józsefet ünneplik  Fotó: MTI

A DVSC futballcsapata kellemes őszi időben derbit vívott a Nagyerdőn vasárnap délután, az ellenfél az Újpest gárdája volt. Az eredmény pedig a Debrecennek hozott három bajnoki pontot.

Napsütéses októberi vasárnap délután, bár nem túl szurkolóbarát időpontban, 13:45-kor kezdte a fővárosi lilák elleni rangadóját a Vasutas. A Nagyerdei Stadion szektorai tisztes létszámú szurkolósereggel teltek meg, a vendégszektort is jócskán megtöltötték az újpesti fanatikusok. Csaknem 6200-an tekintették meg a helyszínen a rangadót. A találkozót Marco Rossi szövetségi kapitány is a helyszínen nézte. A Loki számára annál fontosabb volt a győzelem, hogy az Újpest elleni elmúlt 10 meccsből mindössze egyet sikerült megnyerni.

A mérkőzés első negyedóráját többnyire a kontrák uralták, fizikális csata zajlott a pályán, de nagyobb helyzet nem alakult ki egyik kapunál sem. Egy baloldali szöglet után a Loki védői kissé bentragadtak, de a kapufa aztán megvédte a hazaiakat a góltól. Ez volt a meccs addigi legizgalmasabb pillanata, de az érkező Lagator könnyedén felszabadított. A 19. Percben aztán Dzsudzsák Balázs lódult meg a félpályáról. A kapitány az alapvonalnál látványos csellel elfektette védőjét, középre vezette a labdát és 11 méterről baljával bombázott a hosszú alsóba: 1-0. A 31. percben egy hatalmas kapushibát kihasználva egyenlítettek a lilák. Ferenczi Jánosnak osztott ki egy kötényt Simon Krisztián, majd az elvetődő Gróf Dávid mellett lőtte hálóba a labdát. Közvetlenül a gól után vezetést is szerezhetett volna a vendég alakulat, de a lest jelző zászló közbeszólt. Azonnal a les után pedig Tallo fejelt a kapu fölé jobboldali beadásból. A debreceni védelem szinte teljesen tehetetlenül játszott, az újpestiek a betörések során könnyedén átgyalogoltak Ferencziéken. A félidő hajrájára pedig csupán minimális villanások jutottak, de érdembeli helyzet már nem alakult ki egyik félnél sem, annál több technikai hiba, pontatlan passz. A szünetre 1-1-es döntetlen állással vonultak a csapatok.

A második felvonásra a piros-fehéreknél immár Sós Bence és Bódi Ádám is kifutott a pályára cseréket követően. Három perc telt el, Diaby fejelt a rövid sarok felé, de Gróf ujjheggyel tolta szögletre a labdát. Az újpesti erőfölényt sikerült megtörnie a Lokinak. Lerohanás után balról érkezett a betörés, majd az újpesti kapust kijátszva Sós kapott kihagyhatatlan ziccert eredményező passzt, az üres kapuba lőtt az 53. percben: 2-1. Az első félidővel ellentétben immár a Vasutas diktálta a tempót, többnyire az újpesti térfélen járt a labda. A meccs 77. percében úgy tűnt, eldőlt minden kérdés. Balról érkező szöglet után Varga József bólintott a kapuba, a gólban nagyot segített a keresztléc is, de a tényen nem változtat. A háló rezzent: 3-1. A vendégek igyekeztek szépíteni, de Gróf bevehetetlenné tette a hazai kaput. Közeli fejest hárított, miután a labda a kapufát is eltalálta. A hajrában jött a ráadás, 4 perc, majd a negyedik gól. Baráth Péter kiváló indítás után - Szécsi Márk sarokkal passzolt - futotta le védőjét és a kapuval szemben állva lőtt, a labda pedig a hálóba ért: 4-1, beállt a végeredmény. A DVSC fényes diadallal és három bajnoki ponttal lett gazdagabb.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.