Meg nem becsült ajándék

Jól van ez itt, majd elviszik...

Teljesen felújított és megújult, megszépült parkolót adott át április végén a Hódos Imre Sportcsarnok mögötti területen Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere. Az átadáson megköszönte a DVSC Schaeffler és a DVSC Kézilabda Akadémia női sportolóinak a virágosítási és szemétszedési, önkéntes  tevékenységét.

Míg a lányok a parkírozó oldalt, addig az EU-Roma Egyesület a bejárati teret „virágosította be”.

Még három hónap sem telt el, megszépítő szorgos kezeik munkáját már megfakították.

A csúnya, szemetes, gondozatlan közterületek látványa felháborítja az embereket.

Kiveszett az emberekből az a szemernyi „szépre nevelem a szemem” lelkület is, ami alapvetően szükséges lenne a másik „érettem végzett” törekvésének, tiszteletéhez, megbecsüléséhez?!

Mire nevelik a gyermekeket, ha nem arra, hogyan kell viselkedni az utcán, tereken, hová tegye a szemetet. (Bár megjegyzem, nincsenek kukák a buszmegállókban, hosszú kilométereket kell gyalogolni, amíg találunk egyet.)

Egy bizonyos: nem az a megoldás, hogy ott, ahol és amikor akarom, gátlástalanul kiöntöm a szemetemet.

Ezek a DVSC játékosok mindamellett, hogy keményen edzenek, meccseket játszanak, önkéntesen, nekünk szerettek volna e pompás virágokkal kedveskedni, hogy mielőtt ők bent a játékukkal csalnak elégedett mosolyt arcunkra, mi már a belépés előtt készítsük lelkünket az élményekre, amelyek reánk várnak.

A köszönetet szavakkal is kifejezhetjük, de „néma” elismerés az is, ha tettekkel vagy épp a tett hiánya nélkül, csak megőrizzük a jót, a szépet, amelyet ajándékba kaptunk - ingyen.

Koleszár Mária

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.