Meccs dömping – most magyarok nélkül

Tóvizi Petra és Szabó Panna öröme egy korábbi meccsen  Fotó: dvsckezilabda.hu

Kedden szünnapot tartott a magyar junior női kézilabda válogatott Debrecenben. Vlagyimír Golovin szövetségi kapitány azonban nem engedte pihenni a lányokat. Délelőtt alaposan megmozgatta a társaságot, majd kielemezték a szerdai ellenfelet, Portugáliát. Tóviziék délutánra mindent tudtak a luzitánokról, éppen ezért vidáman ültek be autóbuszukba és irány Hajdúnánás.

A  megyei kisváros látta vendégül a mieinket. Nánáson nagy hagyománya van a kézilabdának, az ottani hölgyek az NB I b.  csoportjának stabil résztvevői. Meglepetést is terveztek a vendéglátók a válogatott számára. Az előzetes megállapodások alapján a Veszprém kiválósága, a világ egyik legjobb kézise, Nagy László lett volna a csapat vendége, a találka azonban elmaradt, híreink szerint a klasszis csütörtökön érkezik a Főnix Csarnokba.

Azonban továbbra sem érkezett meg az elefántcsontparti egylet, a francia vízum gondok súlyosabbak, mint azt várták. Hétfőn elmaradt a Norvégia elleni mérkőzésük, ezt a szabályok alapján 10:0 arányban az északiak nyerték. Szerdán délután négykor az elefántok Montenegróval mérkőznének, természetesen, ha megérkeznek.

A selejtező fordulókból lassacskán két-két meccset már mindenki lejátszott, így körvonalazódnak az erőviszonyok.

Erősnek tűnnek a franciák, a horvátok, a montenegróiak és az oroszok. Saját bevallásuk szerint elsősorban tanulni szeretnének a chileiek, a kínaiak és az izlandiak.

A magyar válogatott szerdán este hattól játszik majd a Főnixben Portugáliával. Egyértelműen Háfráék az esélyesek, Golovin mester - aki egyébként évtizedek óta él hazánkban, akcentus nélkül beszéli a nyelvet és az MTK felnőtt gárdájának edzője - nem is hajlandó más eredményt, mint a győzelmet elfogadni.

Aztán csütörtökön, ha minden akadály elhárul, jöhet Elefántcsontpart ellenfélként. Ha csak a francia vízumpecsételők bele nem szólnak.

W. Gy.

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.