Loki: fuccs!

Kondás Elemér gondja

2464 néző, harmadik vereség a bajnokságban, egy demoralizált, szétesett társaság, de megvan a két kaszinó. És nem ezt az utóbbit bántom, az jó, mert a DVSC Zrt.  negyven százalékban benne van a boltban, tehát a keletkezett osztalékot vissza lehet majdan forgatni, szárnyalhat újra a gárda. Addig azonban fuccs van, hogy a kártyaasztaltól vegyem a hasonlatot.

Sima, kétgólos vereséget szenvedett a Loki szombaton kora délután attól a Pécstől, amelynek sorsa bizonytalan. És itt álljunk meg egy pillanatra! Ezen a héten a NAV felszámolási eljárást kezdeményezett a dél-dunántúli klub ellen, annyi a tartozásuk. Ilyenkor a szabályok szerint az MLSZ-nek ki kell zárnia a PMFC-t a további küzdelmektől. Az adóhiányt és a tartozásokat  feltáró cég határozata még nem jogerős, tehát a Matyi Dezső tulajdonolta pécsi egylet elutazott Debrecenbe mérkőzni egy jót. A kizárás azonban ott lebeg a fejük felett, ha megvalósul, törlik az eredményeiket, tehát semmi baj.

De! És itt jön a szerencse, és a játék. A tippmix 64-szeres szorzóval adta, ha a Véber alakulat két találattal győz a Hajdúságban. Na, gyermekeim az Úrban! Akkor hogy is van ez? Tudom, én vagyok a szemétláda, hogy ilyeneket feltételezek, de hangsúlyozom, ezek tények. Anyám, a számok nem hazudnak! Bocsánat! Nem állítottam, hogy bárki is fogadott volna, meg sem fordult a fejemben, de 19-re így is lehet lapot kérni.

Mert nekem senki se' mondja, hogy a fiúk elfeledték a foci csínját-bínját. A tudás - már amennyi volt eddig hazai szinten - az most is megvan, de morálisan, mentálisan teljes a csőd, a káosz.

Akad játékos, aki a héten közölte, hogy idegileg kivan, nem képes koncentrálni. Olyan labdarúgó is kinyitotta az öltöző ajtaját, akinek nem felhőtlen a viszonya edzőjével, és sorolhatnánk tovább.

Szima Gábornak lépnie kell. Elfogadom, hogy mostanság más ügyek kötötték le az energiáját, de ha újabb sikerekre vágyik, akkor ki kell nyitni a pénztárcáját, és fel kell emelnie a hangját.

Néhány héttel ezelőtt azt írtam, egy korszak lezárult. Igazam lett. Annak idején az Újpest mondhatott hasonló szériát magáénak a hetvenes években, amikor hétszer egymás után bajnok lett. Aztán szép csendesen zuhantak lefelé, látjuk, ma hol tartanak. Nem kellene ezt a példát követni. Az idei szezonnak a DVSC számára úgy tűnik, vége. Marad a középszerűség, télen azonban mindenképpen építkezni kell.

Új garnitúra - nem a mezekre gondolok -, más szemlélet, egységes tenni akarás, a közönség megbecsülése mind, mind nagyon fontos. 16 milliárd forint az, ami a DVSC játékosainak és néhány ott dolgozónak az ölébe hullott. Új stadion, európai színvonalú akadémia, zavartalan háttér. Fel kell tehát építeni ismét egy következő hét esztendőt.

Mert a rombolás jogilag is büntetendő.

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.