Kupa kiesés - nem önerőből

Nem védjük meg idén a Magyar Kupa elsőségünket. A Loki szerdán este 2:0 arányban vereséget szenvedett Diósgyőrben, és mivel az első találkozón a mieink győztek 4:2 arányban, idegenben szerzett több góllal a miskolciak játszhatják a döntőt az Újpest ellen.

És itt álljunk meg egy rövid időre. A diósgyőri derbit az az Iványi vezette, aki nem is olyan régen egy baráti találkozón, vacsora közben kijelentette, kifejezetten utálja a debrecenieket. Ezt be is bizonyította az utóbbi hetekben. Szerdán harmadjára vezetett nekünk meccset egy hónapon belül és úgy osztotta a lapokat, mint drogos pókeres a szalonban. És kiutalt egy pirosat is kapusunknak, aki hozzá sem ért a DVTK futballistájához. Hetven percig ember hátrányban játszottak a hajdúságiak, így nehéz idegenben jó eredményt elérni. Iványi sporttárs egyébként békéscsabai. A viharsarkiak és a bihariak pedig köztudottan gyűlölik  egymást.

Én nem azt mondom, hogy a Loki ezért esett ki, de van néhány érdekes dolog a felszín alatt.

Az teljesen mindegy, hogy nyer kupát a debreceni csapat, vagy sem, a bajnoki helyezése miatt már biztos, hogy kilép az európai porondra. A döntőben az egyik csapat az az Újpest lesz, akit az UEFA egy szabálytalanság miatt három évre kizárt az európai kupákban való részvételből. A Diósgyőr a bajnokságban elért eredményei miatt máshogy már nem tud bemutatkozni a nemzetközi színtéren. Így tehát mindegy, mi lesz a DVTK-Újpest finálé vége, a Miskolc ott van az Európa Ligában. És kiszivárogtatott híreink szerint az új Nagyerdei Stadionban nézhetjük majd a meccseiket.

Aztán még egy érdekes dolog: azzal, hogy az UTE nem indulhat és nem a Loki van a döntőben, kisakkozódott a  bajnoki negyedik helyezett a hadszíntérről. Így a várhatóan negyedik Fradi nyáron maximum a Vecséssel mérkőzhet edző derbit, és nem - mondjuk - a Kölnnel. Ha minden igaz, idén négy vidéki gárda: a Debrecen, a Győr, a Videoton és a Diósgyőr képviseli kis hazánkat a BL-ben és az Eu Ligában.

Ki van ez találva gyerekek!

Persze, ezek csak újságírói okoskodások, meg rosszindulatú megjegyzések, de ez van. Az meg nagyon snassz, hogy egy középszintű DVTK - amúgy lelkes, szimpatikus együttes - simán megverje a DVSC-TEVA tizenegyét. Illetve tíz főjét. Köszönhetően Iványinak.

Nem baj fiúk, szombaton este premier az új arénában, az örök ellenfél, az Újpest ellen lehet bizonyítani.

Mit? Hogy mi vagyunk a bajnokok!

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.