Kötelékben is dobogón a növendékek

A dobogós csapat

Hetek óta készülnek a Magyar Honvédség Honvédelmi Kötelék megyei szintű haditorna versenyére a honvéd középiskolások. Nem hiába: tíz csapat közül az első és a második helyért járó kupákat és ajándékcsomagokat is megszerezték.

Elméleti és gyakorlati tudásukat is próbára tették a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium kilenc és tizedik évfolyamos katonanövendékei a szerdai versenyen. Hajdú-Bihar megye középiskoláiból érkeztek Debrecenbe azok a diákok, akik részesei a KatonaSuli programnak.

A Honvédelmi Minisztérium által egy éve életre hívott Honvédelmi Kötelék Program amellett, hogy egészséges és sportos életmódra ösztönzi a fiatalokat, arra is lehetőséget teremt, hogy együtt tölthessék el szabadidejüket hivatásos, szerződéses, önkéntes tartalékos és leendő katonák. A több mint félnapos eseménynek az MH 5. Bocskai István Lövészdandár sportpályája adott otthont, a szervezésért az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ dolgozói feleltek.

- Nagyon büszke vagyok a fiúkra. A náluk idősebb korosztályok között is a legjobbnak bizonyultak, és különösebben ösztönözni sem kellett őket, motiváltan, lelkesen készültek a megmérettetésre. Mindannyian sportolnak, szeretnek versenyezni, sőt keresik a kihívásokat. A közös fagyizáson már az őszi, regionális bajnokságra való edzésről beszélgettünk - mondta felkészítőjük Toka Zsolt hadnagy, katonaoktató.

A feladatok között volt lövészet légpuskával, lőszeres láda cipelése és drótakadály alatti kúszás harci ösvényen, kézigránát dobás, elméleti és gyakorlati tájékozódási feladat, fegyveres váltófutás és honvédségről, katonai ismeretekről, katonai hagyományokról szóló elméleti feladatsor.

Markovics Zita hadnagy

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.