Kosár felkészülés: 21 pont ide

Tóth Bence küzdelme  Fotó: DEAC Facebook

A felkészülési ellenfelek továbbra sem tudják megállítani a DEAC NB1/A-s férfi kosárcsapatát. Ezúttal szeptember 12-én az Oláh Gábor utcára látogató Szeged volt a fekete-fehérek „áldozata”, két héten belül már másodszor. Egy hete szoros 85-90-es DEAC siker született a SZEDEÁK otthonában.

A feldobást követően a vendégek szerezték meg a támadás jogát. Bár triplázni és ziccerezni egyaránt tudtak, nem sikerült elhúzni a négy frissen érkezett légiósával indító Debrecentől. Borisov ismét vezérszerepben játszott, és 7-7-es állásnál egy remek támadással megszerezte csapatának a vezetést, de a szegediek szépen zárkóztak. A DEAC legújabbja, Henry Dugat triplával mutatkozott be és a védekezésben is fontos szerepet vállalt blokkolásokkal, elzárásokkal. Az első negyed végén mindössze három pont volt a különbség: 25-22.

A második játékrészben a DEAC sokat hibázott, ezt pedig nem hagyta szó nélkül az ellenfél. Betörések, bontások és remek ziccerek révén át is vették a vezetést, de Berényi Sándor cseréivel és tanítványai magabiztos, gyors játékával meccsben tartotta csapatát, sőt a félidőre már ismét vezettek a hazaiak. (47-44)

A második félidő is bővelkedett fordulatokban. A harmadik negyed legfontosabb ismertetője, hogy a DEAC saját nevelésű, ifjú játékosa, Godwin Omenaka bár tehetséges és fürge kosaras, de több ajándékpontot köszönhetett neki a SZEDEÁK. A lepattanók megszerzésében oroszlánrészt vállaló Godwin több passza is a védőjátékosok kezében landolt, amiből több 2 az 1 helyzetet, vagy tiszta egyedüli palánktámadást tudtak indítani. Zsákolást is láthatott a publikum, bár először még nem hazai játékostól. Nem kellett volna erre sokat várni, de Polyák benézett egy passzt és a repülő-zsákolás helyett szegedi támadás következett.

Beérett végül a smashdunk (zsákolás) is: Bognár kapott remek indítást, amiből megindulva elegánsan bevágta a labdát. 30 perc után a Tisza-partiak vitték a meccset. (67-69)

A zárónegyed leginkább az indulatokról szólt. A 16 pontig jutó Borisov ismét pályára lépett, a csapat pedig magához ragadta az irányítást. A SZEDEÁK mestere szerint nem egy személyi- és sportszerűtlen hiba maradt szó nélkül, a reklamációt pedig többszöri figyelmeztetésre sem hagyta abba, így technikai intést kapott. Dühében a lehető legfiatalabb, rengeteget rontó, bakizó, azonban teljes egészében magyar keretét küldte pályára az utolsó percekre. Ez a meggondolatlan húzása nagyban kedvezett a Berényi-fiúknak. A szurkolók tíz pontelőnyig számolhattak, majd tovább is, hiszen Polyák labdaszerzését követően egy kis „tűzijáték” következett. A palánkot Tóth Bence, Godwin, Bognár Kristóf és Borisov is megcélozta, majd végül Bognár érintése juttatta ponthoz a csapatot. Megtörtek a vendégek és a DEAC a 20 pontos különbséget is kiharcolta, de százig az utolsó pillanat izgalmaiban már nem sikerült eljutni. A végeredmény: DEAC – SZEDEÁK 98-77.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Jahenns Manigat lett 25 ponttal, míg a vendégeké a 18 pontig jutó Davis.

A lelátóról: A szerda koraeste egy elég kényelmetlen időpont a kosármeccshez, így nem csoda, hogy a lelátó nagy részén csak a magányos székek várták a találkozót. A kb. félházat számláló publikum ennek ellenére sem adott alább a lelkesedésből, a dob pedig kiváló hangerővel diktálta a ritmust. A leglelkesebb szurkolók most is biztatták a srácokat úgy a már jól ismert, mint az egyre népszerűbb új szavakkal, rigmusokkal. 

A DEAC egy hazai felkészülésit még játszik (szeptember 15. szombat), de az Oláh Gábor utcára látogató Szolnoki Olaj zárt kaput kért, így a szurkolók legközelebb már csak a szeptember 28-i, Körmend elleni szezonnyitón láthatják újra kedvenceiket.

marci

DEAC - Naturtex-SZTE-Szedeák 98-77 (25-22, 22-22, 20-25, 31-8)

DEAC: Dugat 8/6, Manigat 25/15, Boriszov 16/6, Bognár 14/3, Amigo 17 cserék: Polyák 7, Omenaka 2, Velkey 2, Kósa 7/3, Tóth -.

Szedeák: Boltics 9, Dreen 13/6, Wirth 12/9, Derel 18, Sulovich 12 cserék: Vágvölgyi 7/3, Mike 3, Bonifert -, Kerpel-Fronius 3, Mayer-.

(forrás: DEAC)

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.