Kis magyar képtelenség

Jobb lett volna  a villamoson maradni  (a kép csak illusztráció)

A történet hallatán elképedve csóváltam fejem: létezik ilyen? Miközben tudom: igen, hiszen éppen az előbb hallottam. Aki mesélte, ismerősöm, a megoldás pedig az intézkedő szervre jellemző.

A pedagógusnő villamoson sietett munkahelyére. Az előttük haladó villamos gépkocsival ütközött. A helyszínelés befejezéséig leállították a forgalmat. A tanárnő előtt felrémlett a késés lehetősége, amit rosszindulatú igazgatója azonnal ki is aknázott. Amúgy sem szeretett késni, sokat adott a pontosságra. A kialakult helyzetben is azonnal cselekedett. Alternatív megoldásként helyi járatú autóbuszt választott. Közel ott teszi le, ahol a munkahelye, így reális esélye volt még becsengetés előtt „beesni” az iskolába. Szerencséjére a kényszerűen rostokoló villamos közelében buszmegálló is az utasok rendelkezésére állt, az úttesten csak át kellett volna sietni. Sajnos, a sietség lett a veszte. A buszöböl egyik nyomvályújában megbicsaklott a bokája. Térdre esett, fejét az aszfaltba verte. Ott várakozók siettek segítségére. Fájt a feje, sajgott a térde, vérzett is egy kicsit, de nem gondolt arra, hogy visszafordul, és sérüléseit otthon kezeli le. Felszállt a buszra és idejében meg is érkezett. Kolléganője és egyben barátnője, meglátva állapotát, a betegszoba felé irányította. Agyrázkódás gyanúja miatt az iskola ápolónője mentőt hívott. A kötelességtudatból, sietségből öt nap táppénz lett.

Az eset után nagyjából két hónappal a tanárnő értetlenül meredt fizetési lapjára. Agyrázkódása kipihenésére az orvos által kiírt időre nem kapott százszázalékos táppénzt. Az iskolafenntartó azzal magyarázta, hogy a pedagógus nem célirányosan cselekedett. Balesete okaként a pedagógus egyéni kezdeményezését jelölte meg. Nem hallgatta meg a villamoson, a helyzetre adott tájékoztatót, nem azoknak megfelelően cselekedett. A hoppon maradt utasok figyelmét a villamos vezetője ugyanis arra hívta fel, hogy legyenek türelemmel, az okozott kellemetlenségekért pedig a cég nevében is elnézést kért.

A lelkiismeretes tanárnő számára elképzelhetetlen volt a villamoson ücsörögve kivárni a helyszínelés végét, ezért döntött a busszal továbbutazás mellett.

Hibázott?

Somogyi Ferenc

 

 

 

 

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.