Kis lokisták nagy csapatai

Balogh Rebeka akcióban  Fotó: DVSC Kézilabda Akadémia

A felnőtt elsőosztályon túl, a járvány miatti korlátozások ellenére javában zajlanak az utánpótlásszezonok is. A DVSC Schaeffler korosztályos csapatainak piros-fehér lányai pedig remekelnek.

A Márián Blanka vezette serdülő alakulat egyetlen vereséggel a táblázat második helyén menetel, a valamennyi mérkőzését megnyert Ferencváros mögött. Csakugyan egyetlen csapat, szintén a fővárosi zöld-fehérek előzik meg Győrvári Viktor ifistáit is. Legutóbb mindkét utánpótlásgárda a Kisvárdát verte nagyarányú diadallal a Hódosban. A járvány okozta „fennakadások” természetesen érintik a kisebbeket is. Bár a felnőttek szurkolótáboránál jóval kevesebben, de korántsem kevesebb lelkesedéssel szoktak helyet foglalni a debreceni kéziszurkolók a lelátón – békeidőben. A lányokat szülők is szép számmal szokták biztatni, ám a zárt kapuk mögött vívott csatákon erre sajnos nincsen lehetőség. Lélektanilag a csend nyilvánvalóan ellehetetleníti azt a plusz löketet, amelyet a szimpatizánsok hangja adna, az üres széksorokon visszhangzó edzői kiáltások mégsem szegik az ifjú kézilabdázók kedvét. Serdülő és ifi tabellán is a listavezető játékosa előtt átt a góllövőlistán a Loki aktuális házi gólkirálynője. A serdülők kiváló átlövője, a 16 éves Koczka Lili 66 góljával a harmadik a legeredményesebb gólszerzők között, míg az ifik listáján Csernyánszki Lili a legkiemelkedőbb debreceni, eddig 63 találattal.

Apropó, Csernyánszki. Alacsony, elképesztően gyors, pontosan lő és mindig mosollyal az arcán mozog a pályán. Mindezt bizonyítja az első csapatban is, hiszen néhány kortársával együtt már a felnőttek mérkőzésén is játéklehetőséghez jutott a 16 esztendős balszélső. A korosztályos edzőkkel együtt immár Köstner Vilmos is rendszeresen számíthat rá. A fiatalabbak között meccsről-meccsre pályára lépő Sápi Boglárka is kerettag az NB1-es hölgyeknél, ikertestvére, a beálló Sápi Gréta is, illetve Gréta poszttára, Török Lilly. A Kisvárda ellen remek kapusteljesítményt produkáló Torda Vanessa is bizalmat kapott Köstner-mestertől, az ifjú átlövő Panyi Anna pedig már négy alkalommal is betalált a legmagasabb osztályban az ellenfél hálójába.

A hazánkban 2020-ban létesült akadémiai rendszer kelet-magyarországi fellegvára, a DVSC Kézilabda Akadémia tehát eredményesen menetel a kissé kaotikus szezonban is. Továbbá hosszabb távon méltó alapját képezi a magyar sportág profi, felnőtt osztályainak és a cívisvárosi kézilabdasport jövőjének.

Barna Marci

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.