A két pont a miénk…

Anca volt a győzelem egyik kulcsa  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler a Siófokon szerzett bravúrgyőzelem után újból több játékosa nélkül volt kénytelen kiállni – ezúttal hazai pályán, vasárnap este. Az utolsó előtti helyen szerénykedő Vasas gárdája látogatott a Hódosba, és alaposan meg is nehezítette a piros-fehérek dolgát.

Csapó Kyra, Csernyánszki Liliána, Poczetnyik Luca, Tóvizi Petra és Vámos Petra sem állt Szilágyi Zoltán rendelkezésére, így majdnem valamennyi poszton akadt hiányzó. Épp úgy voltak hiányosságok a lelátón is, hiszen igen csekély számban érkeztek szurkolók az összecsapásra – vélhetően a vasárnap kora esti időpont miatt. A b-közép ennek ellenére minden erejével biztatta a lányokat, így némi kézihangulat azért mégiscsak költözött a csarnokba.

Nem kezdődött zökkenőmentesen a találkozó, szervezetlenül kézilabdázott a Loki, a lelkes fővárosi alakulat pedig igyekezett kihasználni vendéglátója bakijait. A Debrecenben is jól ismert Pénzes Laurával felálló Vasas folyamatosan tartotta az iramot a Lokival, ám a félidő felétől kezdett átbillenni a Vasutas a holtponton, hazai pályán pedig bemutatkozhatott a brazil Deonise Fachinello. Szélen is feljavult a játék, Korsós Dorina révén születtek a gólok, illetve társa híján a beállószerepet egyedül magára öltő Bordás Rékához is sikerült bejátszani a labdát, a fiatal 18-as pedig kíméletlenül vágta azt a hálóba. A különbség nőtt, a DVSC a félidőre igyekezett papírformához méltó – végeredménynek is elfogadható – állást kialakítani: 22-17. Az első harminc perc egyik színfoltja volt, hogy az ifjú hálóőr, Torda Vanessa kiváló védésekkel szállt be a mérkőzésbe.

A folytatásban ismét jelentkeztek a koncentrációbeli hiányosságok a hazaiaknál. Ezúttal megbosszulta magát a rövid kispad, és a Lokisták fáradtságát kihasználva egyenlíteni tudtak az angyalföldiek, sőt, a hajrához közeledve még a vezetést is átvették. Anca Giegerich azonban nem hagyta, hogy nagy baj történjen, és az utolsó percekben már nem hagyott utat Penszki Gergely tanítványai kísérleteinek, ráadásul még hétméterest is hárított a német kapus. Ötgólos félidei vezetés után végül kettővel, 31-29-re győztek Bordás Rékáék. Épp annyival nyertek, amennyi bajnoki pont jár ezért a sikerért. S alighanem ez a két pont a nap egyetlen érdembeli pozitívuma.

A betegek és a hiányzók remélhetőleg mihamarabb meggyógyulnak és visszatérnek! A DVSC Schaeffler január 28-án nehéz rangadót vív majd. A lányok ugyanis pénteken a Győr otthonába látogatnak.

Barna Marci

DVSC SCHAEFFLER – VASAS SC 31–29 (22–17)
 

DVSC: GIEGERICH – Arany 3, Fachinello, Hornyák D. 2, Bordás 5, Szabó Nina 5 (1)KORSÓS 6. 
Csere:
 Torda (kapus), Jezsikava 6 (1), Planéta 3, Petrus 1, Kovács Anna. 
Edző: Szilágyi Zoltán

 

VASAS: Kurucz – Imrei 3, PÉNZES 6 (2), KAJDON 8 (3), Faragó L. 1, SZILOVICS 8Oláh K. 1. 
Csere: ZSIGMOND P. (kapus), Hadnagy 2, Gaschler, Szatmári M. 
Edző: Penszki Gergely

MESTERMÉRLEG
 

Szilágyi Zoltán: – Nem szeretnék azzal mentegetőzni, hogy több játékosunk hiányzott, vagy közvetlenül betegségből tért vissza. Ez a teljesítmény egy percig sem elfogadható a részünkről. Támadásban ültek a dolgok, de a védekezésünk nem volt jó.
 

Penszki Gergely: – Azért sajnos nem adnak pontokat, hogy várakozáson felül játszottunk. Nagy lehetőséget szalasztottunk el, a kezünkben volt a két pont sorsa. Közel voltunk ahhoz, hogy elkapjuk a sebzett vadat, apró nüanszok hiányoztak hozzá mindössze.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.