A Jobbik kiáll a SZÉP-kártya és az Erzsébet utalvány mellett

Budapest, 2014. május 12., hétfő (MTI) - A Jobbik kiáll a SZÉP-kártya és az Erzsébet utalvány jelenlegi rendszere mellett - jelentette ki Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője és EP-képviselőjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus jelezte: „eurealistaként” nem okozott meglepetést, hogy gyorsan fellépett Brüsszel egy olyan ügyben, amelynek három nagy francia cég a kárvallottja és kötelezettségszegési eljárást kezdeményeznek. Úgy vélte: a külföldi támadások esetén nem egymásnak kell esni a hazai pártoknak, hanem kiállni a célok mellett. Staudt Gábor a jelenlegi szabályozás melletti kiállásra szólította fel az MSZP-t is.

Mint mondta, nem igaz az Európai Bizottság érvelése, az Európai Unió saját jogszabályai is lehetővé teszik a verseny korlátozását, ha közérdek - jelen esetben szociális szempontok - indokolják. Az állami rendszerben a befolyó összeget szociális célra irányozzák elő visszaforgatni - jegyezte meg.

Staudt Gábor álláspontja szerint Brüsszel újra a „multicégek extra bevételeit megalapozó, az embereket nyomorban tartó, kontroll nélküli szabad verseny mellett tört lándzsát” és teljesen „hidegen hagyja” a közjó, az emberek életminőségének javítása. Hozzátette: az „Európai Egyesült Államokban” az Amerikai Egyesült Államoknál is centrálisabb működést fedeznek fel, s a rendszer sokkal kevésbé fogékony az emberek valódi problémáira.

A jobbikos politikus ugyanakkor komoly problémának nevezte azt is, hogy a különböző utalványokat korrupció gyanúja lengte körbe. Ezzel összefüggésben a Fideszt arra szólította fel, hogy teremtsen tiszta helyzetet, s a „jó ügy ne vesszen el a pénzéhség oltárán”.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.