Jó játék a rossz időben

Az első gólöröm  Fotó: Loki

Szombat este alig 1800 ember merészkedett ki a hűvös, nyirkos időben a Nagyerdei Stadionba, hogy idén utoljára megnézze a Lokit hazai pályán. A sors kegyes volt a szurkolókhoz és a DVSC magabiztos játékkal 2-0-ra nyert a Honvéd együttese ellen.

Ferenczi János kezdőként, Takács Tamás pedig csereként beállva ünnepelhette 100. bajnokiját, míg Herczeg András vezetőedző a 200. meccsen ült le a Loki kispadjára.

A rangadó a hajdúságiak számára indult jobban. Komoly labdabirtoklási fölényt alakítottak ki és ziccerekig is eljutottak. Szécsi Márk először Varga remek passzából lőtt, majd néhány perccel később Ferenczi kipattanóját rúgta az oldalhálóba. Supka Attila csapata is jelet adott magáról - Hidi próbálkozásából szerezhettek volna vezetést, de nem talált kaput. Bódi és Szécsi vezényletével folyamatosan nyomás alatt voltak a vendégek, de Gróf Dávid védései rendre sikerültek, még Avdijaj erőteljes, szitáló labdáját is kiütötte. Varga Kevin tovább emelte a nézők pulzusát, lőtt, de ezúttal is csak a helyzet volt szép, többre nem volt elég. A félidő azonban jobban nem is zárulhatott volna: a 43. percben Bódi Ádám 22 méterről elvégzett szabadrúgását egyenesen a jobb felsőbe csavarta, Grófnak itt már esélye sem volt. A szünetben 1-0 az állás.

A második játékrészt is a Debrecen kezdte aktívan, mondhatni lerohanták a kispestiek kapuját. Szécsi kétszer is próbálkozott, majd Varga Kevin erőteljes, egyenes lövéssel Grófot találta el. A hirtelen csapásoktól kissé feléledt a Honvéd. Kontrákkal operáltak és a 70. perc környékére már sikerült huzamosabb ideig a Loki térfelén passzolgatniuk, még egy-két célzott rúgás is belefért, de Nagy Sándor figyelt és jól védett. Az egykori Liverpool-csatár, David N’Gog is eleresztett egy távoli bombát, de a kapust ez sem ijesztette meg. Kusnyír Erik elhagyta a pályát és a fiatal, végig dinamikusan futballozó védőt Kinyik Ákos váltotta. A 81. percben hazai szöglet következett. Gróf az első kapura tartó kísérletet még hárította, de Szécsi jól mozdult a kipattanóra és bevágta a labdát. A mérkőzés sorsa eldőlt, 2-0. A meccs végén a Tőzsér Dániel távollétében kapitányi szalagot viselő és az első gólt jegyző Bódi Ádámot váltotta Aleksandar Jovanovic, Avdijaj helyére pedig a centenáriumát ünneplő Takács állt be. Az eredmény a cserék után nem változott. A DVSC győzelemmel búcsúzott hazai közönségétől a 2018-as esztendőre.

Herczeg András tanítványai a hétközi kupameccsen legyőzték a Vasast. A Szusza Ferenc Stadionban mutatott lelketlen, sok hibával „fűszerezett” foci alapján sajnos talán gondolni sem mertünk ilyen sima diadalra a piros-feketék ellen. A szezon szombaton zárul Bódiék számára, a Szombathelyi Haladáshoz látogatnak majd.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.