Húsgombócos savanyú káposzta

Húsgombócos savanyú káposzta

Hej, ez aztán a szilveszteri hastömő! A mennyiség egy kisebb szilveszteri társaságnak is elegendő. De hogy másnap hogy fogják érezni magukat? A kaja után viszon biztosan nagyon jól.

Hozzávalók 8 adagra:

- 1 kg darált sertéshús
- 3 db tojás
- 8 gerezd fokhagyma, vagy szabadon több
- só, bors, pirospaprika
- 3 dl rizs (három-négy marék)
- 2 doboz fehérboros, vagy kb. 60 deka hordós savanyú káposzta
- 2 nagy fej hagyma (mint egy női ököl)
- zsír vagy olaj
- 3 ek liszt
- kömény, bors, babérlevél, pirospaprika
- 5 dl tejföl

Elkészítés:

A húst jól összekeverjük a zúzott fokhagymával, tojásokkal, rizzsel, sóval, borssal, pirospaprikával. Gombócokat készítünk belőle.

Egy fazék aljára zsíradékot teszünk, rárakunk egy réteg káposztát, aprított hagymát. Megszórjuk liszttel, borssal, pirospaprikával és köménnyel. Ráhelyezünk egy réteg húsgombócot.

Addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók, beletesszük a babérleveleket, majd pedig felöntjük vízzel.

Lassú tűzön kevergetés nélkül, rázogatva puhára pároljuk.

Tejföllel bőségesen meglocsolva tálaljuk.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.