A hét első feladata teljesítve

Folytatás vasárnap  Fotó: DVSC Kézilabda

A nemzetközi záró csoportmeccs előtt Magyar Kupa-találkozón is pályára lépett a DVSC Schaeffler női kézigárdája szerda este. A legjobb nyolc közé jutásért a Kohásszal kellett Debrecenben szembenéznie a Lokinak.

Egészen barátságos és egy kicsit családias hangulatban indult az este szerdán a Hódosban. Kissé barátságtalan időpontban, 17 órától készült összecsapni a Vasutas és a szurkolói és klubszinten a hajdúságiakkal egyaránt remek viszonyt ápoló Dunaújváros. A DKKA színeiben ráadásul a jelenleg is élő együttműködésnek köszönhetően a kezdő hetes majdnem minden tagja ismerős volt a cívisvárosban. Ami a lelátót illeti, a csekély létszámú, de annál lelkesebb b-közép hangja ezúttal is a lányokkal volt, többször biztatást kaptak debreceni részről a vendégek is.

A találkozón nem láthattunk kifejezetten szép, szervezett kézilabdát. Hibákkal tűzdelt játék zajlott a pályán, a felek fej-fej mellett haladtak az első játékrész elején. A hazaiak átlövésekkel próbáltak jelentősebb előnyhöz jutni. A felvonás sajnos nem telt el sérülés nélkül, Borgyos Pannát egy kellemetlen és szerencsétlen ütközés után kellett lekísérni súlyos sérülésre utaló könyökfájdalma miatt, ám reméljük, nem vár hosszú kihagyás a fiatal irányítóra. A szünetben 20-13-ra vezettek a hazaiak. A második félórában már nyitott kérdés nem maradt. Anca Giegerich brillírozott a kapuban, támadásban pedig a fiatalokra alapozva szórta a gólokat a DVSC Schaeffler, Panyi Anna neve is többször elhangzott, akárcsak Csernyánszki Lilié. Az akadémisták közül ráadásul ismét egy újonc mutatkozott be az első csapatban, hiszen Szilágyi Zoltán bizalmat szavazott a beálló poszton játszó Kostyó Panninak is. A 38-23-as végeredménnyel a Loki magabiztosan jutott negyeddöntőbe.

A hét első feladata tehát teljesítve a cívisvárosiak számára, a neheze azonban csak most jön. Vasárnap ugyanis az EHF Európa Liga utolsó debreceni érdekeltségű csoportmeccsén a Podravka Vegeta látogat a Hódosba. A tét a továbbjutás, azonban a debreceni lányok nem játszhatnak majd extra teher nélkül, a csapat sorsa ugyanis erősen függ a Sola-Nyköbing meccs eredményétől is. Most azonban biztos pozitív hírrel zárjunk! A legfrissebb válogatott-hírek szerint összesen nyolc debrecenire számítanak valamely felnőtt nemzeti csapatnál. Így Golovin Vlagyimir behívta a felnőtt válogatott felkészülésére Bordás Rékát, Füzi-Tóvizi Petrát, Kácsor Grétát, Töpfner Alexandrát és Vámos Petrát. A felnőttek között Mariana Costa a brazil nemzeti alakulat keretének a tagja, míg a korosztályos csapatoknál Csernyánszki Liliána és Panyi Anna neve szerepel a junior válogatott névsorában.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.