Hat ősbemutató a nyíregyházi színházban

Nyíregyháza, 2014. augusztus 21., csütörtök (MTI) - Hat ősbemutató, köztük krimikomédia, zenés romantikus játék, tragikomédia és tánc-mesejáték is szerepel a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház 2014/15-ös évadának programján.

Tasnádi Csaba, a színház igazgatója a csütörtöki évadnyitó társulati ülésen elmondta, hogy országosan is egyedülálló a nyíregyházi teátrum ősbemutatóinak száma. Szavai szerint merész vállalkozásba kezdett a társulat, ugyanis az ősbemutatók esetében nincsen bevált recept, ismeretlen területre kalandozik a társulat, és ezért semmilyen garancia nincs a sikerre.

A nézők döntik majd el, hogy tetszik-e neki vagy sem, de optimista vagyok a fogadtatást illetően - mondta el a direktor, hozzátéve, hogy a társulat, a rendezői gárda és a közönség is alkalmas ilyen jellegű kísérletezésre.

Az ősbemutatók közül a nagyszínpadon láthatja a közönség Az ellopott futár című a Rejtő Jenő-regényből készült színpadi művet és Tasnádi István Szibériai csárdását. Lénárd Róbert Tetkó című darabját a Krúdy Kamarában mutatják be. A Művész Stúdióban Rimszkij-Korszakov Seherezádé című szimfonikus szvitjére készül tánc-mesejáték, valamint Kálmán Jenő Sicc-meséit és Szepes Mária Pöttyös Panni-történeteit is színpadra viszik.

Az évad első előadása szeptember 27-én a Ladányi Andrea által koreografált Hair bemutatója lesz, de Heinrich von Kleist Tűzpróba avagy a heilbronni katica című történelmi lovagdrámáját, Móricz Zsigmond szerelmi idilljét, a Pillangót, Marius von Mayenburg Mártírok című iskoladrámáját, Martin McDonagh abszurd komédiáját, az Alhangyát, valamint Ljudmila Ulickaja Orosz lekvár című komédiáját tekintheti meg a közönség.

A gyermekelőadások között Nógrádi Gábor Az anyu én vagyok! című ifjúsági komédiáját és Janikovszky Éva Égigérő fű című „szeretetmeséjét” láthatják a kisebbek.

A program szerint ezeken felül öt előadás marad még repertoáron.

A társulatba több új színész is érkezett, közülük öt pályakezdő, akik a színház által elnyert foglalkoztatási támogatás révén kezdhetik meg munkájukat.

Tasnádi Csaba megemlítette, hogy július közepétől augusztus közepéig háromszázzal több bérletet adott el a színház, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.