Harcos Loki a pályán, újabb pont

Dzsudzsák Balázs gólöröme  Fotó: DSVC

A DVSC szombat este a felcsúti Puskás Akadémiát látta vendégül a Nagyerdőn. Joao Janeiro legénysége küzdelmes, mozgalmas meccsen szerezett pontot, de talán mondhatjuk, győzelmet érdemelt volna.

Három döntetlen és egy mezőkövesdi vereség után első diadaláért szállt harcba a Debrecen. A kezdőrúgást az augusztus 28-án 70. életévét betöltő klublegenda, az ikonikus védő Kiss János végezte el.

A mérkőzés a Loki számára indult jobban, a frissen igazolt szélső, Horváth Krisztofer baloldali tekerése rögtön csupán néhány centivel tévesztett célt. Aztán a vendégek kontrákkal próbálkoztak, de érdembeli kísérlet nagyjából a félidő feléig nem érkezett. Annál több hiba. A felcsúti kapus egy kirúgást bedobásra gurított, védője nem érte el, a partdobásból pedig a Vasutas hibázott, a labda ugyanis kicsúszott a debreceni játékos kezéből. Bő negyedóra elteltével a kipattanó vendéglövést Georgios Neofytidis kis híján saját kapujába pöccintette, de Hrabina Alex tisztázott. A 21. percben pedig jött a fordulat. Jogos büntetőt kapott kezezés után a DVSC. Dzsudzsák Balázs higgadtan lőtte ki az alsó sarkot: 1-0.

Tíz perccel később ugyancsak a kapitány végezhetetett el szabadrúgást. A 25 méterről, balról becsavart labdát Neofytidis lőtte kapásból jobblábbal, de a görög kísérlete fél méterrel a kapu mellett gurult el. A találkozó egyre fizikálisabbá vált, a síp gyakran szólt. A játék képe viszont a hazaiaknak kedvezett. Bárány Donátnak is adódott lehetősége elfutni, majd Horváth tört be, de a védelem útját állta. A félidő hajrájában a Puskás érkezett a Loki tizenhatosán belülre. Sylvain Deslandes szerelt szabálytalanul, az ítélet büntető… legalábbis játékvezetői oldalról. A VAR másképp látta, les miatt Hrabina következett a kaputól, Deslandes sárgalapja is semmissé vált. A hosszabbítás végén még Horváth indított akciót, mellette Bárány, balszélen Dzsudzsák futott két védővel szemben, de az ifjú játékos egyedül próbálkozott, mellégurított. Szünetben a piros-fehérek megérdemelten vezettek 1-0 arányban.

A fordulás után némileg szívósabb arcát igyekezett mutatni a vendég PAFC. A 47. percben szabadrúgásból veszélyeztettek, de a beívelésből lefejelt labdát Hrabina megfogta. Három perc múlva Szécsi Márk szerzett labdát, kiosztott egy kötényt, meg sem állt a kapu előteréig, de a védelem kavarodás után szögletre tisztázott. Oda-vissza csatározás kezdődött, a felek rendre eljutottak a kapuig - helyenként szerencsével, de nagy ziccer nem alakult ki. A debreceni védelem olajozottan működött, hatékonyan állta útját úgy a betöréseknek, mint a beadásoknak, vagy épp kiugratásoknak. A 65. percre egyre nagyobb lett a hangorkán a stadionban, hiszen a Loki rendre eredményesen vezette át kidolgozott, szervezett támadásait a Felcsúton, benne volt a gól a cívisvárosiak futballjában. Szöglet után kommunikációs zavar történhetett, hiszen Charleston elrúgta Bévárdi Zsombor elől a labdát, kontrázott a PAFC 4 a 2-ben, balszélről pedig higgadt gól született… volna, ha a VAR nem jelzett volna lest. Az állás maradt 1-0. A Vasutas kezdett beszorulni kapuja elé, Zahediék próbálták megmutatni magukat és jobbszélről érkező beadásokkal kísérletezni, de a védelem nem tört meg. A 88. percben aztán Shahab Zahedi találta meg a Hrabináról továbbpattanó labdát, és begurította a kapuba, megszerezve a váratlan egyenlítést: 1-1.

Az állás a hosszabításban nem változott. A Loki első győzelme továbbra is várat magára, ezúttal küzdelmes döntetlenre futotta a Nagyerdőn, csaknem négyezer szurkoló előtt: 1-1. 

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.