Halálos munkahelyi baleset

Debrecen, 2014. március 13., csütörtök (MTI) - Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség a csütörtök reggeli, halálos kimenetelű debreceni munkahelyi baleset ügyében - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Plásztán-Kopcsa Kamilla elmondta: egy Debrecen-Apafán lévő járműjavító telepen tárolt vasúti tartálykocsin végzett munka közben lett rosszul hat férfi, egyikük a helyszínen életét vesztette.

Pápai György, az észak-alföldi mentőszolgálat regionális igazgató főorvosa az MTI-nek elmondta: a korábban gáztárolásra használt tartálykocsiba négyen mentek be dolgozni, és mindannyian eszméletüket veszítették. Még a mentők és a tűzoltók helyszínre érkezése előtt két dolgozó segítségükre sietett, egy embert ki tudtak vinni, de ők is rosszul lettek.

A mentők egy emberen már nem tudtak segíteni, két munkást életveszélyes, hármat könnyű mérgezési sérülésekkel szállítottak a debreceni Kenézy kórházba - mondta a főorvos.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a munkások semmilyen védőfelszerelést nem viseltek, s még a társuk megsegítésére siető kér férfi közül is csak az egyik viselt maszkot, ami ilyen esetben kötelező lett volna.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.