Halál - élőben

„Egy dél-koreai nő felakasztotta magát” - olvasom az MTI által kiadott cikket. Sok öngyilkosságról hallottam már. Van, aki egy késsel vet véget életének, van, aki a vonat elé ugrik, és van, aki a régi módszer szerint, akasztással oltja ki élete lángját. Ez a 29 éves dél-koreai nő is így tett. Egy hajszárító zsinórját használta gyilkos eszközként. A cikk szerint azért választotta a halált, mert túl sok trauma érte, és már elege lett a szenvedésből. Mindez egy valóságshow helyszínéül szolgáló épület fürdőszobájában történt.

A műsorban, amelyben a dél-koreai hölgy is szerepelt, hét férfi és öt nő verseng azért, hogy egymással randevúzhasson. A cikk szerint komoly lelki terrornak vannak kitéve a szereplők, például magányos vacsorákat kellett eltölteniük, ha a randi partnerük elutasította őket. Nem tudom, hogy emlékeznek-e, de már Magyarországon is voltak hasonló műsorok. Hárman párban, a Nagy Ő, Házasodna a gazda és a Szerelem a legfelsőbb szinteken (ebben a műsorban VV Alekosz keresett magának feleséget). Talán többet nem is tudnék felsorolni. Nem is baj. Elég nekünk ennyi reality, még a végén megfekszi a gyomrunkat. Párszor belenéztem egy-egy adásba. Láttam, hogy a lányok miként harcolnak az adott férfiért, miként csalódnak, és hogyan hagyják el könnyek között a forgatás helyszínét. Majd pár hét múlva olvasom egy újság címlapján: „XY-t, a Nagy Ő sztárját eljegyezte új kedvese”. Elmúlt a rossz szájíz? - kérdezem magamban, miközben tudom, ez csak azt jelentheti, hogy a műsornak igazán jó háttérmunkásai, és anyagi fedezete van. Soha nem vettem komolyan, hiszen ez nem a valóságot tükrözi.

Itt van most a Való Világ 6. Igen, már a hatodik szériánál tartunk. Szomorú. Olvastam egy másik cikket, miszerint a mai fiatalok csak ezt nézik, és valóban úgy gondolják, hogy ez az igazi élet. Így is lehet pénzt keresni, nem kell munkába járni, csak az RTL Klub székházában aláírni bizonyos papírokat, majd a TV-ben hülyét csinálni magunkból. Ha igazán Való Világot szeretnének a műsor készítői, akkor egy olyan helyen kellene forgatniuk, ahol több száz ember, napi 12 órában, kevés fizetésért, de kőkeményen dolgozik, hogy el tudja tartani a családját. Csak az nem lenne ennyire érdekes a fiatalok számára. Nekik pont az tetszik, hogy velük egy idős fiatalok egész nap csak henyélnek, és butábbnál butább dolgokat csinálnak. Veszekednek egymással, és ott alázzák meg a másikat, ahol csak tudják.

Állítólag a dél-koreai hölgy nem azért vetett véget az életének, mert bent a villában hatalmas trauma érte volna, hanem csak úgy simán elege lett az életéből és kész. Nem tudom, hogy elhiggyem-e vagy sem. Elképzelhető, hogy már labilis lelkiállapotban válogatták be a szerkesztők, bízva abban, hogy majd jeleneteket rendez, a műsor nézettsége meg csak nő (mert csak ez a lényeg, nem az ember). Arra nem is gondoltak, hogy ennek a fiatal nőnek elég egy rossz szó, egy felemelt hang, és már végez is magával. Sajnálom, hogy így döntött. A show-t azóta levették a sugárzó csatorna műsoráról.

Jobb lenne, ha a többivel is ezt tennék.

Bagdi Sára

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.