Hajdú-bihari sportolók a tájfutó diákolimpián

Szabó Marcell, diákolimpiai bajnok

Az elmúlt hétvégén Pécsett és Mecsek hegységben, Mánfa mellett került sor két napon keresztül a tájfutó diákolimpiára. Hajdú-Bihart a DISZ Közéleti, Kulturális és Sportegyesület szervezésében a Hajdúszoboszlói Thököly Imre  Általános Iskola, az Ibolya Utcai Általános Iskola és a Kossuth Gimnázium sportolói képviselték.

Szombaton délelőtt technikáspályákon került sor a rövidtávú versenyre, ahol a 13-14 éves fiúk kategóriájában 61 indulóból Szabó Marcell, a Hajdúszoboszlói Thököly Imre  Általános Iskola tanulója 2. helyezést ért el. A lányok a középmezőnyben fejezték be a versenyt.

Szombaton délután került sor a váltóversenyekre Mánfa mellett rendkívül kemény terepen, ahol a Hajdú-Bihar megye (Dobrossy Beatrix-Kozma Luca-Bujdosó Rita) váltója 32 indulóból a 27. helyen végzett.

Vasárnap délelőtt szintén Mánfa mellett, változó időjárási viszonyok között, sokszor jég- és zuhogó esőben, sokszor irreális terepviszonyok mellett került sor a normál távú bajnokságra. Nagy örömünkre Szabó Marcell diákolimpiai bajnok lett, ami óriási siker, mert hajdú-bihari sportoló még nem ért el ilyen sikert.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.