Győzelem a szunnyadó Oroszlány barlangjában

Tóth Ádám lendületben (10 pontot szerzett)  Fotó: MKOSZ

A DEAC férfi kosárlabdásai Oroszlányban vendégszerepelt szombat este és rajt-cél győzelemmel szerezte meg a két pontot. Igen nagy különbség mutatkozott a két fél játékában, a kosárlabda minőségbeli eltérése pedig az eredményen is látszott: 81-101.

A debreceniek számára kétségkívül örömteli, mégis kissé megdöbbentően simára sikerült a szombat esti megmérettetés. Az NB1 A-csoportjának legfrissebb tagja, az Oroszlány formán kívüli teljesítménnyel állt hazai pályán szemben a fekete-fehérekkel. Az oroszlánok ugrani készültek, de padlón maradtak, sőt, padlóra kényszerültek a Kovács-alakulat által produkált játéktól. A DEAC idei szezonja a pályán kívül zajló kaotikus eseményekkel tökéletes harmonizáló hektikusságot mutat, ez az ingadozó forma azonban a vörös-feketék csarnokában egyáltalán nem látszott. Már az első felvonás kiemelkedően nagy különbséget hozott, s a Debrecen gálája el is kezdődött a 11-28-as eredménnyel záruló negyedben. A hazaiak gyenge kísérleteire rendre pontos hajdúsági felelet érkezett, s az ezúttal Hines – Drenovac-páros fémjelezte egyetemieknél előbbi kettő mellé Guyton, Moore, Somogyi Ádám és Tóth Ádám is kétszámjegyű szerzett ponttal sorakozott fel. Ráadásul a nyolc, pontot szerző debreceni kosaras közül hatan legalább egyszer hárompontost is értékesítettek. És, ha már a triplákról esik szó, érdekes mutató, hogy az OSE csapatának mindössze ötször sikerült célba juttatni a távolról elengedett labdát.

A második játékrészben szokásosan némi megingást mutatott a DEAC, ám érdembeli hibákat nem követtek el Somogyiék, a vezetés pedig egy pillanatig sem forgott veszélyben. A nagyszünetre sikerült a félszázat is elérni, míg a vendéglátók épp hússzal kevesebb egységnél álltak meg a félidőre. Sebastjan Krasovec nem talált fegyvert az olajozottan és kifejezetten eredményesen zakatoló cívisvárosi gépezetre. Az oroszlányi szervezetlenség nem javult, az utolsó fordulás előtti különbség már egy kosárnyival húszon túlra nyúlt. Amit pedig Kovács Adrián és legénysége az összecsapás elején elhatározott, a záró negyedre már el is dőlt. A debreceni védelem kiválóan olvasta az oroszlányi akciókat, támadásban minden ponton megértették egymást a játékosok, a festéktől a vonalon kívüli területig. Igazi csapatjátékot produkált a DEAC. A végeredmény 81-101 lett. A Debrecen Egyetem gárdája kétszer tízpontnyi győzelemmel kettő pontot vitt haza Debrecenbe. Minden elismerés megilleti ezúttal a fekete-fehéreket, hiszen három negyed gyümölcseként nagy diadalt arattak az első negyedben megsebzett oroszlánok ellen.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.