Gólvihar a Hódosban

Csernyánszki Liliána és Kelemen Dorina  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler szerda este az MTK alakulatát fogadta. Szilágyi Zoltán csapata javítani szeretett volna a bajnokságban, hiszen legutóbbi élvonalbeli meccsén kellemetlen vereségbe futott bele a Móvár otthonában.

Mariana Costa, Vámos Míra és Tamara Haggerty nélkül kényszerült kiállni a Loki, ám a piros-fehérek keretében újra fontos szerepet kapott az ifjú akadémista Kelemen Dorina. Hamar elkezdődött a gólgyártás a pályán, néhány perc elteltével már ötnél tartott a hazai alakulat, míg ellenfele pusztán egyszer volt eredményes. Támadójátékban hevesen ostromolták a Debrecen átlövői a kaput, míg hátul főszerep jutott Gabrijela Bartulovic hálóőrnek. Ettől függetlenül a játék képe feszültnek tűnt, hiszen sok volt a kemény ütközés, fizikális kézilabdát játszottak a felek. Hazai oldalon Vámos Petra rendre besasszézott a falon keresztül a hatoshoz, majd eredményesen dobott. Érdekes pillanatokat is átélt a közönség, hiszen Bartulovic egy szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába gurította a labdát, noha a kézi szabályai szerint ilyen nincs, így a találatot az egykori debreceni Poczetnyik Luca jegyezhette papíron. Noha ez sem befolyásolta a DVSC Schaeffler jelentős előnyét: félidőben 20-14.

A fordulást követően Kelemen Dorina is megvillantotta tudását, hosszú passzt követően kapásból is bevágta a labdát, gyönyörű átlövéssel is gólt szerzett, végül háromnál állt meg. A hajrához érkezve két számjegyű különbségnek is örülhetett a cívisvárosi publikum. Ez a fölény megmaradt a záró dudaszóig. Igencsak gólgazdag meccsen 39-29-re nyert a Loki.

Önbizalom szempontjából fontos volt ez a diadal, hiszen szombaton újra komoly Bajnokok Ligája megmérettetés vár a hajdúsági lányokra. A Hódos parkettjére a Brest érkezik majd.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.