Előre a bronzéremért!

Győzelmi öröm Mosonmagyaróváron  Fotó: Nemzeti Sport

A DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata győztesen, két bajnoki ponttal tért haza Mosonmagyaróvárról péntek este. Az MKC otthonában szoros első félidőt hozott az összecsapás, de a Loki számára már-már menetrendszerűen ismét a „bűvös második félidő” hozta el a magabiztos diadalt.

Bár a két klub csapata, szurkolói alapvetően korrekt baráti viszonyt ápolnak, most a pályán mégis komoly riválisává váltak egymásnak a kézilabdázónők. Mindkét gárda szoros kapcsolatban áll ugyanis a bronzéremmel. A Mosonmagyaróvár a tavalyi kiírásban a harmadik helyen végzett, míg Szilágyi Zoltán tanítványai idén eddig eredményesen küzdenek és menetelnek a dobogó harmadik fokát jelentő medálért. A harmadik helyen álló Loki legutóbbi meccsén a közvetlenül mögötte álló Vácot verte hazai pályán, míg a cívisvárosiak aktuális vendéglátója, a Móvár az ötödik helyről várta a folytatást.  

A mérkőzés feszes, nagy iramban kezdődött, bronzérmes rangadóhoz méltóan. Az első akciók során Szemerey Zsófia és Csapó Kyra is bemutatott egy-egy bravúrt a kapuban, a folytatásban azonban Deo Fachinello révén megszületett az első gól, a Loki vezetésére azonban Tanja Asanin felelt. Kiélezett, fizikális, gyors csata kezdődött a pályán. Fontos szerep hárult a Móvárnál Szemereyre, aki többször megakadályozta, hogy a Vasutas tetemesebb előnyt alakítson ki. A piros-fehérek átlövéssel és a szélekkel is próbáltak operálni, de a taktika végrehajtását rendre technikai hibák nehezítették. Akárcsak a vendéglátók esetében, ahol ugyancsak akadtak egyszerű bakik miatt eladott labdák. A Debrecennél Vámos Petra volt a vezér, de az ő ihletett pillanati sem voltak elegendőek, hogy csapata megtartsa vezetését. Emberelőnyt sem sikerült kihasználni, Tóth Eszterék pedig tartották a lépést és két gólról is könnyedén felálltak. A félidőhöz közeledve jobbátlövő poszton rendkívül nehéz kihívással kellett megbirkóznia a vendég alakulatnak. Először Fachinello ült a kispadra, egy vérző seb miatt, majd a játékvezetők többszöri videózás után úgy ítélték meg, hogy Planéta Szimonetta szándékosan ütötte állon Tóth Gabit, így piroslappal Planéta számára hamar befejeződött az összecsapás. A szünetre 12-12-es döntetlen állással vonultak a felek.

A fordulás után Kovács Anna is játékra jelentkezett, lőtt is egy gólt, példáját Karyna Jezsikava követte, majd Kovács hetesből is eredményes volt. Ezzel sikerült beállítani a meccs addigi legnagyobb különbségét. Gyurka János „lányai” nem találták a szükséges ritmust. Az MKC gólcsendjét Tóth Eszter törte meg, ám ez csupán zárkózásra futotta Kovács rendkívül okos és eredményes játékával szemben. A különbség nőtt, a DVSC már öttel is vezetett. A meccs negyvenedik percében a vendéglátók kispadja is megfogyatkozott némileg, hiszen megkapta harmadik kétperces kiállítását beállójuk, Pásztor Noémi, így el kellett hagynia a játékteret. Az Óvár játéka szétesett, a csapat nem talált ellenszert a szervezetten kézilabdázó Loki felállt védelmére. Habár a Győr-Moson-Sopron megyeiek az utolsó tizenöt percre fordulva háromra is csökkenthették volna hátrányukat, Petrus Mirtill az első félidő hibái után magabiztosan értékesítette balszélről ziccereit. Az összecsapás eldőlni látszott, a hajrában az ifjú balszélső Makó Zoé is lehetőséget kapott és megízlelhette a felnőtt élvonal hangulatát. A győzelem láttán pedig Szilágyi-mester is elengedett néhány felszabadult mosolyt. A végeredmény: 31-23.

A DVSC Schaeffler ezzel a győzelmével hatalmas lépést tett a szezonvégi bronzérem felé, a csapat egyre valószínűbbé teszi harmadik helyét. A következő megmérettetés azonban újabb komoly rangadót tartogat, hiszen márciusban másodszor is a Hódosba látogat a Ferencváros. A zöld-fehérek a Magyar Kupában magabiztosan győzték le a debrecenieket, akik most visszavághatnak a vereségért.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.