Egylapos naptár, avagy gondolatok nyárra

Reméljük, hamarosan benépesülnek a közösségi terek!

A napokban gondolkoztam el rajta, hogy micsoda különös érzés kerülget már hosszú ideje. Valahogy képtelen vagyok elviselni ezt az „áprilisi hangulatot”. Pedig sajnos úgy tűnt, sosem ér véget. Rápillantottam a naptárra és fellélegeztem. Az egységes létformává folyt, elveszett idő éledezik és közeleg a nyár, itt van május elseje.

Mindenesetre nehogy énekszó és tánc köszöntse! Hálistennek azok az évek már elmúltak. Most inkább mással kellene foglalkozni. Azzal, hogy előre tekintsünk. A kormány végre valahára feloldotta a lassan két hónapja tartó korlátozást, már ami vidéket illeti. Budapesten sajnos még mindig a pánik az úr, és az enyhítések a főváros környékét nemigen érték el. Persze, ami késik, nem múlik, jó eséllyel ott is hamarosan szabad utat kapnak a lakosok. Nyilván nem lehet ezt a helyzetet a feloldozott területeken sem felelőtlenül kezelni, még akkor sem, ha szerintem továbbra is csupán a média által generált súlyos túlkapásról van szó világszerte. Május 4-től, az érettségi nyitónapjától megnyitnak az üzletek immár nyitvatartási időkorlát nélkül, az éttermekben, pubokban elindul a kiszolgálás a helyi fogyasztók számára is. Illetve tárt karokkal várják a korán érkező érdeklődőket a strandok. Legalábbis Szoboszlón vagy a Balatonnál biztosan, mert a debreceni strand egyelőre készülőben van. Reméljük, a lángja is akkora lesz, mint a füstje, mert már most, a tesztelési fázisban rengetegen várják, hogy csobbanhassanak az újonnan épült fürdőben. A debreceni polgármester júniusra tervezi a nyitást, úgyhogy bizonyosan nem kell már sokat várni. A sok-sok jó hír mellé szokás szerint azért csalódást keltő közlemények is társultak. A fiatalok nagy hányada sütötte le tekintetét, amikor a kormány bejelentette, hogy a fesztiválszezon alapvető rendezvényei elmaradnak. Mi több, ötszáz fősnél kisebb programokat sem szervezhetnek egészen augusztus tizenötödik napjáig. Se Campus, se Sziget, se Volt. Pedig milyen jó volt…és milyen jó lesz. Aggodalomra semmi ok, hiszen a debreceni Campus Fesztivál szervezői azonnal nekiláttak szervezni a valószínűleg Campus Eleven néven induló fesztiválhelyettesítő fesztivált. Ha minden jól megy, augusztus végén mehet a banzáj. Különösen hangulatos kis időszak volna a cívisváros életében, hiszen a Virágkarnevál is hagyományosan augusztus 15-e után esedékes. Személy szerint már tavaly sem lelkesedtem ezért a campusos őrületért, de nem szeretném senki ízlését és örömét degradálni. Halkan illik megjegyezni, hogy a pontos rendelet értelmében módosíthatók az érvényben lévő intézkedések. Tehát azért a végtelen, sötét alagútban pislákol egy lassan csonkig égett, de még parázsló kis gyertyaláng.

Persze olyanok is bőségesen akadnak, akik nem a zene szűnni nem akaró zúgása, hanem az utazás miatt várják a turizmus főszezonját. A felröppent hírek alapján bízni lehet abban, hogy a légitársaságok némelyike heteken belül belevág az utasforgalom újraszervezésébe. Ebből pedig az következik, hogy ha külföldi helyszínt eredményesen meg lehet célozni, akkor a belföldi kirándulás pláne gördülékeny lesz. Szóval összegezve azt mondhatjuk, nem áll rosszul a szénánk, jók a kilátásaink. Bízom benne, hogy a jelek nem csalnak és a nyár olyan lesz, amilyennek igazán lennie kell.

Barna Marci

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.