DVSC Schaeffler U22, avagy a debreceni aranylányok

"Aranyos" öröm  Fotó: DVSC Kézilabda Akadémia

Néhány nap múlva befejeződnek a magyar kézilabdabajnokságok. Nem csupán az élvonalban, hanem az alsóbb osztályokban is bajnokot hirdetnek. Az NBII női Észak-keleti csoportjában már egészen biztos, hogy a DVSC Schaeffler U22-es alakulata lesz az aranyérmes befutó.

Korántsem biztos, hogy „csupán” a dobogó legmagasabb fokát ünnepelhetik Panyi Annáék, hiszen jelenleg komoly esélyekkel pályáznak arra is, hogy az NBI/B-be jussanak fel a piros-fehér hölgyek. Az élvonal előszobájába a legutóbbi szabályozások, illetve módosítások alapján a hat régióból álló NBII-es mezőny két legjobb gárdája léphet elő. A Vasutas pedig jelenleg az egyetlen olyan csapat országosan a mezőnyben, amelynek győzelmein kívül nincsen más eredménye, tehát a hátralévő két megmérettetésnek százszázalékos mérleggel vághat neki. Annál nagyobb sikernek könyvelhető el mindez, hogy a legutóbbi, vasárnapi fordulóban az egyik legnagyobb rivális, Füzesabony alakulatát múlták felül Balogh Rebekáék, magabiztos különbséggel. A debreceniek vezére a felnőttek közt is kiemelkedően teljesítő irányító, Csernyánszki Liliána volt, aki a falban rendre megtalálta a rést és bombákkal vette be a vendégek kapuját, míg a mérkőzésen szélsőként felálló Balogh Rebeka is eredményesen vette ki részét a győzelemből. A félidőben már látszott, hogy a Loki egy pillanatig sem szeretne esélyt hagyni az abonyiaknak, a második játékrészben pedig az átlövők vállaltak főszerepet, élen többek között Kelemen Dorinával, aki „hangosan” mutatta meg lövőerejét. Bombája a kapufán csattant, végül a hálóban kötött ki. A hazai hálóőrök, így Torda Vanessa és Reszegi Eszter is számot adott kapustudásáról, több komoly ziccert is megfogtak. Kudor Kitti „lányai” a lefújást követően kétszámjegyű különbséggel, 38-27-re nyerték meg a gólzáporos ütközetet, és az ifjú kézisek méltó örömtáncot lejtettek a pályán.

A DVSC számára még két találkozó van hátra a kiírásból. A kettőből az elsőn a másik komoly riválisnak számító Vitka elleni rangadón lépnek pályára szerdán Silye Nandáék. Bár a vásárosnaményiak a pályaválasztók, a mérkőzést a Hódosban rendezik. Épp úgy, mint a végső elszámolásnál sorsdöntő Heves elleni összecsapást, amelyet a felnőttek utolsó, Győr elleni meccse előtt, május 20-án vívnak az U22-es debreceni kézilabdázók.

Barna Marci

Fotó: DVSC Kézilabda Akadémia

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.