DVSC SCHAEFFLER: háromból három!

Taktikai megbeszélés  Fotó: DVSC Kézilabda

A piros-fehér kézilabdázó lányok péntek este a Moyra-Budaörsöt fogadták a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A biztatásról a találkozón a b-közép szüntelenül gondoskodott, az első félidő döcögős játéka után pedig, a kisebb hibák ellenére is, a második félidőben magabiztosan harcolva győzött a Loki.

A szokott helyükön a fanatikus szurkolók várták a csapatokat a bevonuláskor, de a lelátón helyet foglaltak ezúttal labdarúgók is. A DVSC focistái, élen a kapitánnyal, Dzsudzsák Balázzsal végigszurkolták a meccset.

A Budaörs gyakorlatilag az első perctől meglepően harcosan és dinamikusan kézilabdázott. Jobban kezdték a mérkőzést, és Jelena Agbabáék előnybe is kerültek. Az átlövéseknek nem tudták útját állni, bizonytalanul állt fel a Loki a saját kapuja előtt, az első felvonás hajrájáig pedig a támadások sem zajlottak zökkenőmentesen. A sors sem volt a Vasutassal, sokkal inkább a vendégek hálóőrével, amikor pedig nem sikerült védenie a lövést, Karyna Yezhikava a kapufát találta el. Az utolsó 5 percre fordulva azonban, Szilágyi Zoltán technikai szünetét követően fordulat következett, ám ehhez valószínűleg az is elengedhetetlen volt, hogy a szurkolók is kénytelenek voltak hangot adni pillanatnyi elégedetlenségüknek.

A kapuban Csapó Kyra mutatott be bravúros védéseket, büntetőt is hárított, a DVSC Schaeffler támadójátéka pedig jóval szervezettebbé vált. Az ismét válogatott meghívót kapott Bordás Réka egyenlített, a 30. percben Korsós Dorina balszélről érkezett góljával pedig már kettővel vezettek a hajdúságiak. Az utolsó másodpercekben Csapó még kivédte Schneider Éva próbálkozását, így maradt a Korsós-góllal beállt eredmény a nagyszünetre: 12-10.

A második félidőt fej-fej melletti játékkal indították a felek, gyors gólváltással újra egyetlen gólnyi különbség állt a két csapat között, de egyenlíteni nem tudtak a budaörsiek. Aztán Vámos Petra három egymást követő hetese jelentette a Debrecen számára az áttörést. Miután az ifjú, válogatott irányító valamennyi büntetőjét értékesítette, már négy volt a Loki előnye. Amikor megtörtént az összecsapás alighanem legszebb, leglátványosabb pillanata – debreceni szemmel legalábbis egészen biztosan. Az üres kaput meglátva Csapó Kyra saját kapujától hatalmasat lendített, és egészpályás góljával 19-14-re módosította az állást. A hazai győzelmet e pillanattól kezdve már semmi sem veszélyeztette, a gólszerzők száma csak nőtt. Arany Rebeka is csatlakozott az eredményes lányokhoz, Vámos Míra kiváló balszélső-teljesítményt mutatott, Csapó Kyra kapuja pedig bevehetetlen volt. A vége 9 gólos Vasutas-diadal: 30-21.

Ez a győzelem azt jelenti, hogy a Kisvárda elleni hazai, Szombathely elleni idegenbeli és a pénteki, Budaörs elleni újabb hazai siker után 3/3-mas mutatóval menetelnek Szabó Nináék a bajnokságban, százszázalékos teljesítménnyel várhatják a soron következő, Vác elleni megmérettetést. Kácsor Grétáék ellen idegenben lép majd pályára a cívisvárosi alakulat, október 1-én, pénteken, 18 órától.

DVSC SCHAEFFLER–MOYRA-BUDAÖRS HANDBALL 30–21 (12–10)
 

DVSC: Giegerich – M. Costa, VÁMOS P. 6 (3), Planéta 1, TÓVIZI 2, Jezsikava 3, KORSÓS 4.

Csere: CSAPÓ KYRA 1 (kapus), HORNYÁK D. 4 (1), Szabó N., Bordás 2, CSERNYÁNSZKI 2, Arany 1, VÁMOS M. 3, Petrus 1.
Edző: Szilágyi Zoltán

 

BUDAÖRS: VARJAS-SIPEKI – Szabó-Májer 1, SCHNEIDER 5 (1), Pálos-Bognár 3, J. AGBABA 3, Jovovity 2, Braun.
Csere: Vártok (kapus), Nagy L. 1, Tóth M., HORVÁTH L. 3 (1), Smid, Szalai-Szita 1, Mlinkó 2 (1), Palotás, Hajduch.
Edző: Buday Dániel

Szilágyi Zoltán: Tudtam, hogy ellenfelünk szívósan fog küzdeni megpróbálja kihasználni a hibáinkat. A játékunkkal csak bizonyos időszakokban lehettem elégedett, a védekezés nem volt rossz, ha mindenkitől ennyi gólt kapunk, elégedett leszek. Sajnos, sok lehetőséget rontottunk el, ziccereket hibáztunk, ezért van hiányérzetem.

Buday Dániel: Meg akartuk mutatni, hogy a múlt heti produkció nem a mi játékunk volt, és ezt az első félidőben nagyon szépen megvalósították a lányok. Aztán kritikus helyzetekben ziccereket, hetest hibáztunk, majd a második félidő elején nyílt az olló. Összeségében sok pozitívumot láttam, bízom benne, hogy eljönnek majd a mi pillanataink.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.